Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Kulturniki znamo pripraviti odličen golaž

Da je kuhanje umetnost, potrjujemo člani ekipe za kuhanje golaža Kulturnega društva Lovrenc. Naša ekipa se je letos ponovno udeležila kuhanja bobovega golaža na prireditvi Zahvala polju v Starošincah.

Lani smo skuhali odličen golaž, ki je prejel dve 1. mesti. Najbrž nam je to dalo samozavesti tudi za letošnje leto. Organizacija dela je bila podobna kot prejšnja leta – ženski del je rezal zelenjavo, moški pa je poprijel za kuhalnico in bil odgovoren za kotel in vsebino, ki se je v njem kuhala. Lepo je dišalo, kar je bil dober znak, okus pa je to potrjeval, glede tega se je strinjalo vseh šest članov naše ekipe. Očitno so se strinjali tudi člani strokovne komisije, saj so našemu golažu dodelili 1. mesto in nas s priznanjem zelo razveselili.


Naš recept ostaja skrivnost, naša največja želja pa je, da ponovno skuhamo vsaj tako dobrega, ko se bomo oktobra predstavili v Rodiku na Kostanjevem prazniku. Zavedamo se odgovornosti, ki jo ta zadolžitev prinaša, saj bomo obiskovalcem s Primorske in z drugih koncev Slovenije predstavljali kulinariko z našega konca. Z ekipo iz Rodika smo se seznanili že na prireditvi v Starošincah, kjer smo kuhali na sosednjih stojnicah. Ne dvomimo v to, da bo druženje v Rodiku prijetno, a tudi delovno. Predvideva se namreč, da bo obiskovalcev veliko, zato bo treba pripraviti večjo količino golaža.


Organizatorjem prireditve se zahvaljujemo za prijeten nedeljski popoldan in za zaupanje, da se bomo lahko predstavili v Rodiku.


Sonja Pišek, KD Lovrenc

Oglejte si tudi