Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Druženje mladosti in modrosti je najboljša šola za življenje

Projektu Simbioza giba, ki je letos potekal pod sloganom »Vse življenje se gibamo!« v tednu med 10. in 16. oktobrom po celotni Sloveniji za vse generacije, se je tudi letos priključilo Društvo upokojencev Kanal.
Sredino jutro 12. oktobra je bilo mrzlo, nebo pa jasno, brez oblačka.

Na parkirišču pred osnovno šolo se nas je zbralo skoraj  30 članov našega društva. Z malčki druge starostne skupine iz vrtca Kanal in njihovimi vzgojiteljicami smo se odpravili na pohod h kapelici. Vsi otroci so kot pravi planinci nosili nahrbtnike.

Starejši smo bili pomešani med otroke,  otroške dlani v naših dlaneh, glasen živžav in že smo dospeli na Kontrado.

Predsednik društva Franc je v redarskem brezrokavniku zaustavil promet na mostu čez reko Sočo, da smo ga lahko varno prečili in pod podhodom železniškega mostu preizkušali svoje glasilke.

Po cesti smo šli čez Pečno, nato pa navzgor po lepo očiščeni poti do kapelice.

Posedli smo se, si privoščili priboljške iz nahrbtnika, se greli na soncu in uživali v zares lepem jesenskem dnevu ter jedli krhlje jabolk, ki so jih delile vzgojiteljice.

Sledili so pravi planinski pozdrav, pesem  in zahvala predsedniku društva Francu. V znak hvaležnosti so mu otroci podarili sliko, ki so jo naslikali sami. Tudi predsednik društva Franc je pohvalil dobro sodelovanje šole in vrtca z društvom upokojencev. Slika pa bo razstavljena na prihodnji razstavi ročnih del.

Čas je hitro minil, čakala pa nas je še vrnitev v dolino in domov. Navzdol je šlo lažje in hitreje, čeprav so bili otroške noge in kolena starejših že utrujeni.

Hoja, toplo jesensko sonce, petje in čebljanje so nas vse kar utrudili. Za najmlajše je bil to kar velik planinski podvig.

Pred vrtcem smo se razšli, malčki na kosilo in zaslužen počitek, starejši pa domov polni otroške energije in sproščenosti.

Preživeli smo res lepo dopoldne.


Besedilo: Marija Marinič

 

Oglejte si tudi