Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
14°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

OBISK PREDSTAVNIKOV UNICEFA

Dne 18.03.2016 sta Kanal obiskala poslovna sekretarka UNICEF-a  Maja Mikuž in nacionalni ambasador UNICEF-a Lado Leskovar.  Pod okriljem  te organizacije se že 13 let  vodi projekt »Punčke iz cunj«, v katerega so tri leta vključene tudi članice društva upokojencev Kanal, ki izdelujejo punčke v okviru ročnih del. V ta projekt  je vključena tudi osnovna šola Kanal, ki poskrbi za poslikavo izdelanih punčk. Skupina šteje 15 članic. Do sedaj so za Unicef izdelale 92 punčk. Od vsake posvojene (prodane) punčke Unicef iztrži  minimalno 20 €, kar zadostuje za cepljenje enega otroka  iz nerazvitega sveta.  Predstavnika UNICEF-a sta se najprej sestala s prostovoljkami društva, ki punčke izdelujejo, nato pa ju je sprejel še župan občine Kanal ob Soči Andrej Maffi z najožjimi sodelavci. Vsi skupaj pa so se udeležili tudi občnega zbora društva upokojencev Kanal v gostišču Križnič, ki je sledil po tem sprejemu.


V pozdravnem govoru je Lado Leskovar  dejal- citiram: »Drage prostovoljke! V Punčke iz cunj vlagate veliko truda, ustvarjalnosti in ljubezni. Nekaterim od vas to predstavlja zanimiv in koristen način preživljanja prostega časa, v resnici pa pomagate spreminjati svet. Vaše unikatne umetnine nosijo pomembno poslanstvo- pomoč najbolj ogroženim prebivalcem našega planeta, otrokom. Otrokom, ki potrebujejo pomoč, vaše delo pomeni priložnost za zdravo življenje. Vaše delo je izjemno dragoceno, vaša vloga pa izjemnega pomena. Z vami in vašimi kolegicami iz vse Slovenije_ od Pirana do Murske sobote- smo doslej omogočili cepljenje več kot 17.800 otrok v državah v razvoju. Bodite vesele in ponosne nase! Tudi mi smo ponosni na vas in se vam ob tej priložnosti še posebej zahvaljujemo!«- konec citata.


V teh letih delovanja so bile naše članice povabljene na otvoritve razstav Punčk iz cunj, ki so potekale v Ljubljani v prostorih Mladinske knjige, Kresije, parlamenta, mestne hiše in nazadnje v decembru 2015 na ljubljanskem gradu, kjer je društvo upokojencev Kanal prejelo pisno zahvalo Unicefa za požrtvovalno delo prostovoljk.

Tekst: Franc Komac, predsednik DU Kanal

Oglejte si tudi