Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
16°C
4°C
Oceni objavo

35. Mednarodni festival Kogojevi dnevi

Prosvetno društvo Soča Kanal pripravlja že 35. leto zapored Mednarodni festival sodobne glasbe "Kogojevi dnevi"
Tekst: Milica Zimic

 

Letošnji Mednarodni festival sodobne glasbe "KOGOJEVI DNEVI" bomo otvorili v petek, 5.9.2014 ob 19.30 uri na Kontradi v Kanalu, s slovesnim govorom ministra za kulturo dr. Uroša Grilca, otvoritvijo razstave slikarja Franca Vecchieta v galeriji in koncertom godalnega kvarteta calisto s solistom Jožetom Vidicem. Festival je v lanskem letu prejel Bettetovo listino, t.j. najvišje priznanje, ki ga podeljuje Društvo slovenskih glasbenih umetnikov za promocijo slovenske glasbe v Sloveniji in tujini.

 

V Kanalu bomo v petek, 12. septembra v gotski hiši, gostili Ferija Lainščka, zelo znanega slovenskega  pesnika in pisatelja. Dramska igralca Radoš Bolčina in domačin Andraž Jug, bosta skupaj s člani recitacijske skupine PD "SOČA " predstavila cikel iz njegove poezije po izboru domačinke prof. Vesne Zimic Gluvić. Z glasbo bosta večer obogatila violinistka Mojca Menoni Sikur in čelist Martin Sikur.

 

Slovenski oktet, pa nam bo  v petek, 26. septembra pripravil poseben jubilejni program, ki bo vzradostil vsak glasbeni okus. Koncert bo v župnijski cerkvi v Kanalu.

 

Letos slavimo 35. letnico neprekinjenega delovanja in koncertom bomo prisluhnili v Kanalu, Novi Gorici, Trstu, Gorici in v Benečiji. Ob tem jubileju vas vljudno vabimo, da se nam pridružite v čimvečjem številu in pridete na koncerte v Kanalu, pa tudi na vse ostale koncerte bodo organizirani prevozi. Lep je občutek, ko nas vedno znova s veliko radostjo sprejmejo medse naši rojaki in so nam hvaležni, da pridemo tudi med njih s kvalitetnimi programi.

 

Vabimo vas, da si za simbolično ceno 10 EUR nabavite abonmaje, ki jih boste lahko dobili v TIC-u, galeriji ali knjižnici, ter pred vsakim koncertom v  Kanalu. Če bi radi obiskali koncerte, pa imate finančno stisko, se javite v galeriji ali knjižnici /pri ge. Diani/ in bomo zadeve uredili. Na vse koncerte izven Kanala bodo organizirani prevozi, zato je potrebno svojo udeležbo vedno sporočiti vsaj dva dni pred koncertom, na TIC-u, ker organizatorji moramo usklajevati sedežni red v drugih ustanovah in naročiti primeren avtobusni prevoz /dovolj velik avtobus/.

 

Ob dejstvu, da je v letošnjem letu izpadlo iz nacionalnega programa veliko kulturnih projektov, se je našemu festivalu, zaradi kvalitetnih programov, uspelo v njem ohraniti.

 

Prisrčno vabljeni.

 

PD"SOČA " Kanal

Milica Zimic, predsednica

 

Oglejte si tudi