Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Božični koncert v Zagradcu

V cerkvi Brezmadežne device Marije v Zagradcu je bil 25. decembra že 9. božični koncert, ki ga vsako leto pripravijo člani MePZ in OPZ Zagradec skupaj z zborovodjema Robertom Kohkom in Vanjo Erjavec. Več kot enourni koncert je bil pevsko in inštrumentalno obarvan.
"Lučke v srcih si prižgimo, pokleknimo k jaslicam, božje dete počastimo, ki prišlo z nebes je k nam!" Tako je koncert pričela mlada napovedovalka Eva Erjavec, članica Otroškega pevskega zbora. Skupaj s Sabino Erjavec (MePZ)  sta povezovali koncert in poslušalcem, ki so napolnili cerkev skoraj do zadnjega kotička, preko želja in božičnih misli razkrivale božično skrivnost.

Koncert so s svojim petjem pričeli člani Mešanega pevskega zbora skupaj z zborovodjem Robertom Kohkom in spremljavo na orglah Žige Jernejčiča. Sledil je venček božičnih pesmi, ki so ga kot angelčki zapeli otroci. Pod vodstvom Vanje Erjavec Otroški pevski zbor deluje že kar 12 let. Koncert ne bi dobil svoj čar, če po polni cerkvi ne bi zadoneli mogočni in žametni glasovi Moškega pevskega zbora; zborovodja Robert Kohek. Nato pa je petje za trenutek utihnilo in vse oči so bile uprte v štiri mlada, nadobudna in predvsem talentirana dekleta: Karin Žgajnar, Majo Jernejčič in Niko Škoda na klavirju ter Zalo Bregar na prečni flavti. Mentor pianistk je že večkrat omenjeni profesor glasbene vzgoje Robert Kohek. V drugem delu se je najprej predstavil nežnejši spol Mešanega zbora, nato pa še otroci, ki so s svojim petjem očarali prav vse navzoče, in Mešani pevski zbor. Božični koncert so vsi zbori skupaj zaključili s pesmijo Sveta noč, ki je bila ta večer zares sveta in polna topline.

Poslušalci koncerta so zadovoljni odhajali iz cerkve in hvalili lepo izpeljan koncert. Na koncu so se lahko pred kulturnim domom pogreli s toplim čajem in kuhanim vinom ter se posladkali z domačimi dobrotami. Za naslednje leto pa člani MePZ in OPZ zagotavljajo, da bo koncert še lepši, bolj pravljičen in poln skrivnosti, saj bo to njihov že 10. božični koncert.

 

 

Oglejte si tudi