Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Napad na rdečega petelina na Velikem Mlačevem

 

V soboto, 22. junija 2013, so na travniku ob potoku pred vasjo Veliko Mlačevo tamkajšnji gasilci pripravili tekmovanje z motorno brizgalno v mokri izvedbi s ciljanjem z vodnim curkom na dve tarči - silhueti simboličnega petelina. Tekmovanja se je udeležilo 12 moških ekip (samo 7 ekip iz 6 od 18 društev v Gasilski zvezi Grosuplje) in 4 ženske ekipe (2 iz GZ Grosuplje).


Po vrstnem redu so se na koncu razvrstile takole:

Moški: Ponova vas 1 (GZ Grosuplje), Kriška vas (GZ Ivančna Gorica), Ponova vas 2 (GZ Grosuplje), Korinj (GZ Ivančna Gorica), Hmeljčič (GZ Novo mesto), Gatina (GZ Grosuplje), Malo Mlačevo (GZ Grosuplje), Veliko Mlačevo (GZ Grosuplje), Stična (GZ Ivančna Gorica), Zagradec (GZ Grosuplje), Komenda (GZ Domžale), Št. Jurij (GZ Grosuplje).


Ženske: Kriška vas (GZ Ivančna Gorica), Št. Jurij (GZ Grosuplje), Velika Loka (GZ Grosuplje), Pijava Gorica (GZ Škofljica).


Prehodni pokal je tudi letos odneslo Prostovoljno gasilsko društvo Ponova vas, a tokrat mlajši člani A tekmovalne ekipe (lani člani B). S tem jim je pripadla tudi čast, da so sneli tekmovalno gasilsko zastavo in jo odnesli na častno mesto do naslednjega tekmovanja drugo leto.


Izven konkurence so se tekmovanja udeležili samo za prikaz žalski gasilci v starodobnih uniformah in z več kot 100 let staro in lepo obnovljeno ročno brizgalno, ki so neverjetno hitro prav zares podrli oba petelina.

Organizatorji so tekmovanje pripravili z vsemi protokolarnimi atributi vred in solidno izpeljali. Podelitve priznanj in pokalov se je udeležil tudi predsednik Gasilske zveze Grosuplje Andrej Bahovec in ob tej priložnosti vsem tekmovalcem in organizatorjem čestital, Velikomlačevcem pa zaželel uspešnega nadaljevanja gradnje novega gasilskega doma.


Po tekmovanju so imeli še veselico s srečelovom, za ples pa je skrbel ansambel Zdomarji.

Jože Miklič

 

SLIKE

 - V Napadu na rdečega petelina so zmagali člani A PGD Ponova vas.

 - Letos so se tekmovanja udeležile tudi 4 ženske ekipe.

 - Vsi desetarji v zboru pred podelitvijo priznanj in pokalov.

 - Žalci z več kot 100 let staro ročno brizgalno.

Oglejte si tudi