Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Robert Trampuž dobil naziv častnega meščana Mesta Prijedor

V petek 15. maja 2015, je na slavnostni akademiji ob prazniku Mesta Prijedor, Robert Trampuž dobil zaslužen naziv časntega meščana Mesta Prijedor.

 

V obrazložitvi so napisali:

Gospod Robert Trampuž se je rodil leta 1950. Osnovno šolo je zaključil v Bovcu, nato pa je šolanje nadaljeval na Pedagoški gimnaziji v Tolminu. Leta 1968 se je vpisal na Pedagoško akademijo v Ljubljani – smer likovna umetnost in zgodovina, ampak je zaradi družinskih razlogov po treh semestrih zapustil študij in se začasno zaposlil kot delavec v tovarni Iskra Bovec. V tovarni je ostal 40 let in sicer najprej kot delavec, kasneje kot načrtovalec in nazadnje kot vodja splošne in kadrovske službe. Leta 1996 je bil gospod Trampuž izvoljen za župana Občine Bovec in opravljal funkcijo neprofesionalno. Vložil je veliko truda, da je Občina Bovec zaživela kot nova lokalna samouprava. Bil je tudi član Občinskega sveta in sicer 3 mandate ter dva mandata podžupan. Med mandatom je s sodelavci opravil več pomembnih projektov, med katerimi izstopa Kulturni dom Bovec, nova knjižnica, sanacija Trdnjave Kluže, izgradnja novega centra zaščite in reševanja. Na področju športa je bil dejaven pri organizaciji različnih dogodkov in tekmovanj na evropski ravni ter na področju kulture, kjer je bil več let predsednik Kulturnega društva Golobar Bovec. Poleg tega je tudi aktivni udeleženec v kulturni sferi kot režiser, scenarist in voditelj številnih kulturnih dogodkov v Bovcu. Zanj je še posebej pomembno delo na humanitarnem področju, saj so pri njegovem delu in življenju vedno v osrednji vlogi ljudje in to je tisto, kar mu prinaša veselje, zadovoljstvo in bogatejše življenje.

V Prijedor je prvič prišel leta 2004 preko Društva Slovencev ''Lipa'' iz Prijedora, ki je v tistem času delalo na ustanovitvi prijateljskega sodelovanja med Občino Prijedor in Občino Bovec. Prijedor je takrat tako vzljubil, da je z vsak uradni obisk bil tak, kot da je prijateljski. Pravi, da je bil takoj navdušen nad ljudmi, ki so iskreni, odprti, topli in polni ljubezni do svojega mesta.
Pravi,  da je priča pozitivnim spremembam v mestu in ljudje, so še vedno taki, kot jih je doživel prvikrat. Gospod Robert ima  v Prijedoru že dolgo časa številne prijatelje zaradi katerih je nemogoče, da ne bi ljubil tega mesta. Ljubezen je postala tako močna, da rad pove, da je njegov slogan: ''Prijedor, mesto, ki ga ljubim''. Zlasti poudarja, da mu je v vseh letih, ko prihaja v Prijedor najpomembnejše sodelovanje otrok iz Bovca in Prijedora, na kar je še posebej ponosen.

Zato se je skupščina mesta Prijedor odločila, da mu za to dolgoetno sodelovanje podeli naziv častnega meščana Mesta Prijedor.

 

Iskrene čestitke!


Fotografije: Občina Prijedor, Patricija Muršič

Oglejte si tudi