Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Kako ravnati, če srečamo potepuščka

Tudi v naši občini se kdaj srečamo s potepuškimi živalmi, psi in mačkami.
V kolikor najdete potepuško ali zapuščeno žival in se vam ta sama približa in je prijazna, ji ponudite vodo in lahko tudi hrano, nato pa pokličite občinskega redarja. Če se vam potepušha ali zapuščena žival ni sama približala in kaže kakršne koli znake prestrašenosti, zmedenosti ipd., se ji ne približujte. Lahko ji v bližino nastavite vodo in tudi hrano ter tudi v tem primeru pokličite občinskega redarja.

 

Občinsko redarstvo je pristojno za ukrepanje v zvezi s potepuškimi ali zapuščenimi živalmi. Občina Bohinj ima sklenjeno tudi pogodbo za najem enega boksa v zavetišču, in sicer z Zavetiščem Perun na Jesenicah, ki oskrbi zapuščene živali. V kolikor pa se opazili zapuščeno, zanemrajeno ali zlorabljeno žival pa se lahko obrnete tudi na Društvo za zaščito živali Jesenice, vendar žal nimajo zavetišča.

 

Kontaktna oseba za Zavetišče Perun je Branko Pirc gsm: 041 666 187, več informacij lahko izveste tudi na spletni strani www.perun.si/zavetisce/. Informacije o Društvu za zaščito živali Jesenice pa izveste na njihovi spletni strani www.rabimdom.si ali pa jih pokličete na gsm: 041 585 913.

Oglejte si tudi