Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
ČET.
22°C
8°C
Oceni objavo

Še o novem info središču in turizmu

Bled - Gorenjska predstavlja 20% slovenskega turističnega prometa in beleži rast turistov. Turizem je postal pomembna gospodarska panoga regije, zato mora temu slediti turistična infrastruktura - regija namreč nima osrednjega info središča kot ga poznajo konkurenčne destinacije, to pa ni dobro. Kot smo poroačli, bo sodobno informacijski središče za celo Gorenjsko nastalo v zdajšnjem info centru Triglavska roža na Bledu. Direktorica Turizma Bled in Regionalne destinacijske organizacije Gorenjske Eva Štravs Podlogar pravi, da se Gorenjski še kako pozna združevanje na promocijskem področju.

Za gorenjsko turistično regijo je značilno, da se dolžina bivanja gostov skrajšuje, sama regija pa je sezonsko zelo odvisna, zato so potrebni ukrepi, ki bodo obiskovalcu predstavili možnosti za preživljanje počitnic, ga navdušili za ogled novih atrakcij ter za podaljšanje bivanja. Gorenjsko letno obišče več kot pol milijona turistov, 37% jih biva na Bledu. TNP letno beleži več kot 2 mio turistov, 55% jih v park vstopa prek Bleda, zato se ne gre čuditi, da bo center zaživel prav v prostorih TNP na Bledu.

S prenovo  pritličnih in kletnih prostorov javnega  objekta na Ljubljanski c. 27 bodo na Bledu na enem mestu vzpostavili sodobno središče za obiskovalce, v katerem bo na 700 kvadratnih metrih velik info pult, prostor za stalno in začasne razstave, otroški kotiček, večnamenski prostor, trgovina z lokalnimi proizvodi,  multimedijska dvorana in degustacijski kotiček.  Projekt stane več kot 800.000 evrov, od tega več kot 70 odstotkov financira EU, 200.000 evrov Občina Bled, preostalo pa še 17 ostalih gorenjskih občin.

Oglejte si tudi