Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Obnovljena Triglavska roža je odprta

Bled - Občina Bled je v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park včeraj odprla vrata regijskega turističnega in naravovarstvenega središča za potrebe turistične destinacije Bled, celotne Gorenjske, Triglavskega narodnega parka ter predstavitve območij NATURA 2000.  S tem Gorenjska uresničuje koncept sonaravnega turizma, TNP pa širi mrežo informacijskih središč.

 

Informacijsko središče Triglavska roža se nahaja v prostorih Triglavskega parka ob vstopu na Bled. Investicija je bila vredna skoraj 900.000 evrov, od tega se v višini 70 odstotkov sofinacira iz sredstev Evropske unije, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Novo središče je slovesno odprl minister za okolje in kmetijstvo, Dejan Židan.

 

Vstop v prenovljen objekt je zasnovan kot predstavitev nekaterih značilnosti alpskega sveta. Notranjost je v celoti namenjena informiranju in izobraževanju o Triglavskem narodnem parku, predstavitvi in trženju lokalnih izdelkov in živil, poseben poudarek pa je na prikazu lesa v različnih pojavnih oblikah.

 

Center, ki bo poleti odprt od 8. do 18. ure, bogati nova stalna razstava, s katero obiskovalcem predstavljajo svet pod Triglavom od dediščine gorenjskih mest do biotske pestrosti travnikov, gozdnih planot, pašnikov in visokogorja.

 

Center je tudi središče Regionalne destinacijske organizacije Gorenjske, kar pomeni, da predstavlja turistično - informacijski center za vseh osemnjast gorenjskih občin.

Oglejte si tudi