Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Koncert Mešanega pevskega zbora Blejski odmev

Bled - V okviru grajskih glasbenih večerov bo v četrtek, 12. septembra, ob 20.30 v Viteški dvorani na Blejskem gradu koncert Mešanega pevskega zbora Blejski odmev, ki je leta 1994 nastal »za pevce z Bleda in okolice, da bi lahko v domačem kraju živeli svojo ljubezen do kakovostne zborovske glasbe in z njo navduševali svoje bližnje«, kot so člani zbora zapisali v svoji predstavitvi.

 

Pod vodstvom Marjete Končar, Mateje Praprotnik, Jurija Dobravca in v letošnjem letu Urške Zupančič so se pevke in pevci srečevali z zborovsko glasbo številnih skladateljev vseh obdobij in zvrsti. Posebno mesto je vedno zavzemala slovenska ljudska in umetna pesem, sodelovali so s številnimi glasbeniki, se družili z drugimi pevskimi zbori ter vsako leto gostovali tudi v tujini.

 

S koncertom MPZ Blejski odmev v Zavodu za kulturo Bled zaključujemo letošnji bogat program grajskih glasbenih večerov, v katerem se je od sredine julija zvrstilo deset prvovrstnih glasbenih dogodkov, so sporočili z Zavoda za kulturo Bled.

Oglejte si tudi