Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Prvo počitniško varstvo na Karitas v Ajdovščini

V okviru programa za otroke in mladostnike Popoldan na Cesti smo v času krompirjevih počitnic, od 28. do 30. oktobra, prvič organizirali varstvo otrok z zanimivim programom.
Varstvo je potekalo v prostorih Karitas Vipavske dekanije in se ga je udeležilo 8 otrok, ki že sodelujejo v programu na različnih lokacijah, in štiri prostovoljke. V sedmih urah smo z otroci imeli različne delavnice; izdelovali smo iz das mase, vlivali gips v različne kalupe in nato izdelke pobarvali, iz penaste gume smo izdelali ročaje za kuhinjske krpe, svečnike, vmes pa smo igrali družabne igre, skozi katere smo nevede vključili tudi učenje za šolo.

Ko se je čas nagibal k poldnevu, smo skupaj pripravili toplo kosilo, pekli palačinke, zadnji dan pa smo si privoščili pico, ki pa nam jo je na našo žalost sprva odpihnila burja, zato nam jo je moral picopek ponovno pripraviti, gospa Marija pa nam je pripravila sadno kupo in za konec še slastno sadno torto. Hvala, Marija!

Po kosilu smo si privoščili risanko s poučno tematiko in na koncu smo se vsi skupaj poslovili v upanju, da se ob naslednjih počitnicah ponovno vidimo, takrat v večjem številu. Ob tej priliki bi se rada zahvalila vsem prostovoljkam; Meti, Nini, Aniki in Mariji, da so mi pomagale izpeljati počitniški program, predvsem pa zahvala otrokom; Pameli, Žigi, Lani, Galu, Teji, Anžetu, Anji in Nejcu in seveda njihovim staršem, saj brez njihove udeležbe nam ne bi bilo tako lepo. Se vidimo v zimskih počitnicah!

Tatjana Rupnik

Oglejte si tudi