Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Natečaj »Davki in jaz« je zaključen

Natečaj na temo sive ekonomije z naslovom Davki in jaz – Kaj mi omogoča davčni sistem?, se je 15. septembra 2015, uspešno zaključil. Prispelo je nekaj zanimivih izdelkov, izmed katerih je strokovna komisija izbrala dva najboljša in jih nagradila.
Inštitut za mladinsko politiko je julija 2015 objavil natečaj Davki in jaz namenjen mladim do 29. leta starosti. Namen natečaja je bil krepiti družbeno zavedanje o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote med mladimi.

Komisija Inštituta za mladinsko politiko je preko prispelih izdelkov ugotovila, da je večina mladih dobro ozaveščenih o slabostih sive ekonomije in prednostih ter pozitivnih lastnostih plačevanja davkov. Izmed prispelih prispevkov je izbrala avtorici dveh najboljših, in sicer Maksimo Čas kot drugouvrščeno s plakatom Beg pred davki in Katarino Jazbec kot zmagovalko natečaja z zbirko fotografij z naslovi Na pregledu, Pri pouku angleščine in Na poti v sonce. Dekleti bosta za nagrado prejeli nastanitev v hostlu Mladinskega centra Hiša mladih v Ajdovščini, ki je tudi pokrovitelj in podpornik projekta. Inštitut za mladinsko politiko obema iskreno čestita!

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!’, katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.«

Inštitut za mladinsko politiko

Oglejte si tudi