Žužemberk

DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Humanitarno obarvan blagoslov jaslic

Dne 27.12.2017 se je v Okrepčevalnici pri Medenu odvijal prav poseben praznični dogodek, katerega se je udeležilo veliko število vaščanov, župan Franc Škufca ter svetnik občine Žužemberk Jože Papež.  Duhovnik g. Uroš Švarc je blagoslovil jaslice, ki jih je gospa Angelca Bedene postavila skupaj s pomočjo svoje družine. Dogodek blagoslovitve so popestrili pevci KD Šmihel pri Žužemberku s prečudovitimi prazničnimi melodijami.
Gospa Angelca se je v teh prazničnih dneh spomnila na enega izmed svojih bivših varovancev vrtca, ki ji je še posebej prirasel k srcu in ga skupaj z njegovo družino povabila na ta prav poseben dogodek. To je mladenič Matic Župec. Matic je veder in vedno nasmejan, osemletnik, ki ima diagnosticirano cerebralno paralizo. Je izredno radoveden in ima neustavljivo voljo do življenja. Njegov prisrčen nasmešek lahko začara vsakogar od nas.
Gospa Angelca dobro ve, da so otroci s cerebralno paralizo,  otroci s posebnimi potrebami. Tudi Matic potrebuje pomoč svojih staršev pri vsakodnevnih življenjskih opravilih. Če samo pomislimo, kaj vse potrebujemo, da takemu malčku in staršem omogočimo lažji vsakdan kmalu pridemo do zaključka, ki je finančne narave. Res je, več imamo denarja, več pripomočkov lahko kupimo, več dodatnih terapij lahko omogočimo otroku s cerebralno paralizo. Do takega zaključka je prišla tudi naša Angelca.  Dogodek posvetitve jaslic je združila s humanitarnim zbiranjem finančnih sredstev za malega Matica. 
Angelca je oseba s širokim nasmehom in velikim srcem, ki izžareva pozitivno energijo s svojo prijaznostjo in dobroto. S tako neizmerno veliko gesto se je dotaknila src vseh prisotnih na dogodku. V neposredno bližino jaslic je namestila malo skrinjico v katero lahko položite svoj dar tudi vi. Skrinjica ostaja v Okrepčevalnici pri Medenu vse do svečnice, nato pa roma v roke staršev malega Matica.
1/18



















Za konec sledi še misel slavnega tibetanskega in verskega voditelja.

Verjamem, da je na vseh ravneh družbe, naj bo to družina, pleme, narod ali mednarodna skupnost, več sočutja ključ do lepšega in boljšega sveta. Ni nam treba sprejeti kakršnekoli religije ali slediti kakršnikoli ideologiji. Potrebno je le, da razvijemo svoje dobre človeške lastnosti.

(Dalaj Lama)

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi