Žužemberk

DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C

Trideset pripravnikov uspešno zaključilo začetni tečaj za gasilca

Po desetih tednih vaj in predavanj s področja :
- gasilske taktike,
- tehničnega reševanja, 
- vozil in opreme, 
- zaščite teles in dihal, 
- gradbeništva in preskrbe z gasilno vodo ter razvrščanja je končno napočil težko pričakovani dan "D" za nas pripravnike. 
Hladno nedeljsko jutro na praznik vseh zaljubljencev smo se pripravniki polni adrenalina napotili proti osrednjemu gasilskemu društvu Žužemberk. 
To je to! Dokazati moramo kaj smo se naučili. 
Pričakale so nas številne naloge, ki so potekale pod budnim očesom predavateljev, mentorjev, njihovih pomočnikov, naših društvenih poveljnikov ter ne nazadnje občinskega gasilskega poveljnika g. Borisa Sajevica. 
Naše znanje so preverjali s pisnim preizkusom znanja ter praktičnimi vajami. Trodelni napad z motorno brizgalno ter zajem vode z bazena, gašenje požara s penilnim sredstvom, improvizacija gašenja požara na višini ter spretnost vezave vozlov.
Po zaslugi odlične deset-tedenske priprave smo z lahkoto opravili vse zadane naloge.
Kot izredno usklajena skupina 30-tih tečajnikov nastrpno pričakujemo tudi nadaljevalni tečaj, ki se bo pričel izvajati v letošnji jeseni.

Ob tej priliki želimo vsi pripravniki izkoristiti priložnost in se zahvaliti vsem predavateljem, mentorjem, njihovim pomočnikom in ne nazadnje našim gasilskim poveljnikom ter ostalim članom posamezni društev, ki ste si požrtvovalno odrekali svoj prosti čas in z nami preživeli dragocene izobraževalne trenutke. Z veliko mero potrpljenja in nesebičnega podajanja svojega strokovnega znanja ste nam definitivno razširili naša znanja. Še enkrat vsem skupaj iskrena hvala!

1/12












Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi