Žužemberk

DANES
22°C
15°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

»SE ŠE SPOMINJAŠ NAZAJ?«

Minila so že štiri leta in na željo nekaterih se 44. obletnica obeta. Vabi nas Vesela Vas, kjer, pravijo, drugače teče čas. Vesela Vas na Selih pri Ajdovcu leži. Če kdo slučajno ne pozna poti – za zemljevid stric Google poskrbi. Na spletu se danes vse dobi. Če kdo kakšen inštrument igra, naj ga ta večer s seboj ima. Sicer pa bomo klepetali, se kakšno igrico igrali, kakšno narodno zapeli, se dobro in lepo imeli. Ne razmišljaj, ali prideš ali ne, ker tokrat ne manjka naj nihče.



Srečanje  sošolcev generacije 1970/71 je bilo v petek,   26. 6. na Veseli Vasi.

 

Generacija 1970/71 je štela 48 učencev. Nekateri so si šli nabirat nove izkušnje in nova znanja v poklicne ali srednje šole, nekateri so obiskovali zgolj »enajsto šolo pod mostom«. Nekaj jih je podaljšalo izobraževanje na Univerzi, tako da niso še vsi v »penzionu«. Žal so se štirje že preselili v večnost. Spomnili smo se jih s toplo mislijo in minuto molka.

Na vabilo se je do določenega datuma odzvalo 17 »učencev«, 12 iz a razreda in  5 iz b. Po 44-ih letih zaključenega osnovnošolska izobraževanja smo se sešli na Veseli Vasi, kjer smo pod kozolcem obujali spomine, gledali porumenele  fotografije iz osnovnošolskih let in tiste iz preteklih obletnic. Največ stavkov se je začelo: »Se spomnite…« ali pa: »Al pa takrat …«

Relativnostna teorija se je ta večer ponovno potrdila. Ob poslušanju glasbe iz »naših časov« in ob prepevanju (mimogrede g. Lojze je pohvalil ubranost naših glasov) so ure tekle z bliskovito hitrostjo.  Z Danico sva se malo po polnoči poslovili, prav tako večina deklet, fantje pa so še ostali in najbrž rekli še kakšno »moško«.


Med vožnjo sem zbirala vtise s tega večera in se v mislih dotaknila vsakogar od nas. 17 zrelih mož in žena. 17 usod, od katerih je vsaka pisala svojo življenjsko zgodbo. Nekaterim so se uresničile sanje, nekateri še kar sanjarimo …

Večer je bil prežet s toplino, prijateljstvom in spomini. Obljubili smo si, da se naslednje leto spet srečamo; za piknik na Podgozdu bosta poskrbela Jože z Jame in Tone s Podgozda. Komaj čakamo!

Magda Kastelic Hočevar

 

 

Oglejte si tudi