JUTRI
22°C
15°C
SRE.
24°C
12°C
Oceni objavo

OSREČIMO DRUGE IN OSREČILI BOMO TUDI SEBE

Danes je v medijih veliko govora o medgeneracijskem povezovanju in sožitju med generacijami. Ena takih oblik sodelovanja je prav gotovo organizacija srečanja za starejše krajane, ki ga na Prevolah organiziramo vedno v tem jesenskem času.

Tako smo se zbrali v soboto popoldne, 17. 10. 2015, v športni dvorani šole na Prevolah učenci, nekaj učiteljev, člani RK,  predstavniki kraja in občine ter seveda  krajani in preživeli prijetno popoldne. Prireditev smo začeli s kulturnim programom,  v katerem so nastopili učenci od 1. do 9. razreda s petjem, recitiranjem, dramatizacijo, karatejem, igranjem na instrumente, na koncu pa  sta s  skečem o vaških  in družinskih problemih prisotne razvedrili  tudi članici KD Hinje Jožica Jaklič in Mojca Obrstar. Nastopili sta tudi pesnici gospa Jožefa Pelc s Prevol in Marija Šuštar z Vrha, ki svoje vrstnike vsako leto presenetita s pesmicami  o drobnih trenutkih v vsakdanjem življenju. Zbrane so nagovorili predsednica KORK   Frančiška Pečjak, predstavnica OZRK   Barbara Ozimek, s katero že leta dobro sodelujemo,  ter župan  Franc Škufca, ki vedno najde spodbudno  besedo za krajane. Ob tej priložnosti se vsem trem zahvaljujemo, da se nam pridružijo in pokažejo skrb ter zanimanje za starejše generacije, kar jim gotovo veliko pomeni. Na prireditvi so župan, predsednica KORK in ravnateljica Marija Breceljnik podelili najstarejšima udeležencema darilce pozornosti, tokrat sta bila to Angelca Škufca s Prevol in  Franc   Blatnik iz Hinj. Za vse krajane pa so učenci v spomin na srečanje pripravili lesene šatuljice. Po zaključku kulturnega programa so učenci skupaj s krajani še potelovadili in zaplesali. Nato pa je dr. Nežka Dular zbranim spregovorila o pomoči sočloveku ob zastoju srca in oživljanju. Tema je bila zanimiva, saj zna stvari prikazati na hudomušen način, tako da vse pritegne k poslušanju. Sledilo je družabno srečanje ob hrani in pijači ter v družbi učencev 8. in 9. razreda.

1/9









Po nekaj urah druženja so se krajani razšli zadovoljni, hvaležni, nasmejani, z željo, da bi se večkrat v letu tako srečali. A zadovoljstvo je bilo obojestransko, saj si srečen, ko vidiš te hvaležne obraze.

 Irena Blatnik

OŠ Prevole

 

 

Oglejte si tudi