Žužemberk

DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Ogled finala državnega prvenstva v pikadu

Društvo upokojencev Žužember je v zimskem obdobju  2015-16 prvič sodelovalo  v tekmovanju z ostalimi društvi dolenjske regijev  pikadu, Liga ob Krki 2016. Seveda rezultati so bili pričakovano zadovoljivi, saj na ligo nismo bili pripravljeni,  tekmovanja  smo se udeležili bolj s parolo, važno je sodelovanje in druženje, seveda smo na ligi spoznali večje število članov drugih društev ter njihove dejavnosti. Prvi sad tega druženja so nam omogočili člani društva upokojencev Prečna, a nam je žal bolezen preprečila druženje.
DU Prečna   je 8.4.2016, to je že  po zaključenem tekmovanju v  pikadu organiziralo izlet v Radence, kjer je potekalo finale državnega prvenstva v pikadu. Na ogled tekmovanja v Radence so bile povabljene tudi ostale ekipe dolenjske lige, vendar ni bilo posebnega odziva. Člani društva upokojencev Žužemberk, se ogleda žal zaradi bolezni (viroza) niso udeležili, so pa kljub temu pridobili nekaj utrinkov, tistih, ki so tam bili.Takole so nam opisali nepozaben dogodek:

Finale v Radencih
Člani Društva upokojencev Prečna smo se na povabilo predsednika Pikado zveze Slovenije g. Grantaša Jožeta, udeležili otvoritvene slovesnosti finala državnega prvenstvav pikadu v Radencih. Nad videnim smo bili zelo navdušeni. Naš član g. Šulc je na kratko zbrane nagovoril in jim predstavil način igranja in tekmovanja pikada med upokojenci pri nas. Predsednik Grantaša je pozitivno ocenil igranje pikada med upokojenci na Dolenjskem, predvsem pa našo Ligo pikado društev upokojencev Ob Krki 2016. Državno tekmovanje v pikadu  je  potekalo ves teden, v petek 8.4. 016 pa je bilo finale. Skupaj je nastopilo okoli 750 tekmovalk in tekmovalcev. Po končanem tekmovanju smo po kosilu in druženju navezali stike tudi z državnimi prvaki in jih seveda tudi povabili v naše kraje, kjer bi organizirali predavanje o pravilnem pristopu do pikada in vse o njem in opremi. Kdaj bo to bomo ostale člane in udeležence naše lige obvestili, da se tudi oni udeležijo usposabljanja.
1/8









Potepanje po prelepi  Štajerski smo pred vrnitvijo domov zaključili še z ogledom Ptujskega gradu. Pošiljamo vam tudi nekaj fotografij -utrinkov s petkovega izleta

Ga. Vidmar in g. Šulc- društvo upokojencev Prečna

Oglejte si tudi