Žužemberk

JUTRI
21°C
9°C
ČET.
21°C
13°C
Oceni objavo

JUBILANTI ČLANI DRUŠTVA UPOKOJENCEV DVOR

 

V prelepi Suhi krajini v občini Žužemberk v novembru in decembru praznuje kar nekaj članov društva visok jubilej, 90 let ali več. V letu 2019 bo društvo štelo dvajset članov, ki bodo presegli to starostno mejo. Devetdeset letnike obiščemo skupaj z delegacijo rdečega križa i n občino. Še posebej je bilo slovesno v novembru 2018 ko sta kar dva člana praznovala devetdesetletnico.

 

Zupančič Marija iz Sadinje vasi, ki je oskrbovanka doma starostnikov v Novem mestu, je 21. novembra praznovala devetdesetletnico. Ob tej priliki jo je hčerka pripeljala na svoj dom. Ob njenem prazniku smo jo obiskali skupaj z delegacijo rdečega križa, ji podarili šopek in skromna darila.  Hčerka Magda nas je povabila za obloženo mizo kjer smo  obudili spomine na pretekle čase. Slavja sta se udeležili tudi sestri Jožefa in Amalija. Presenetljivo dobro se spomni dogodkov, ko je bila ta še dekle, dogodkov iz druge svetovne vojne in ostalih zanimivosti iz vasi in okolice.  Kot se spodobi smo tudi nazdravili. 

Čas je ob kramljanju hitro tekel in morali smo se od nje posloviti. Še enkrat smo ji zaželeli veliko zdravja, se zahvalili za pogostitev in ji obljubili, da se kmalu ponovno snidemo.

 

 

24. novembra je devetdesetletnico praznoval Franc Blatnik iz Hinj. V ponedeljek 26. novembra smo ga člani društva upokojencev in delegacija občine Žužemberk, na čelu z županom Francem Škufco,  obiskali na domu. Prijazno z nasmehom na obrazu nas je sprejel in povabil v kuhinjo. Franc je bil zaposlen kot raznašalec pošte na hinjskem področju. V hudem mrazu, visokem snegu in dežju je vsak dan prehodil veliko kilometrov. Posledice tega pa je, da za hojo potrebuje bergle. K sreči mu služijo vsaj roke. Ob jubileju smo nazdravili in se posladkali z dobrotami, ki jih je pripravila žena.  Ob pogovoru smo se spomnili kako je bilo včasih in kako je danes.

1/4


Franc Blatnik

Franc Blatnik z ženo

Veliko smo izvedeli o pretekli zgodovini in se pomenili o sedanjosti in včasih sploh ne vemo kako nam je lepo. Zahvalili smo se za pogostitev, še enkrat zaželeli zdravja ter se zadovoljni poslovili.   

 

Dušan  Mikec

Oglejte si tudi