JUTRI
22°C
15°C
SRE.
24°C
12°C

Oseminosemdeseti občni zbor šmihelskih gasilcev

V soboto, 30.1.2016, je v prostorih prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Žužemberku potekal 88. redni občni zbor društva. Poleg domačih gasilk in gasilcev, so na njem sodelovali tudi predstavniki šestih društev OGP Žužemberk, predsednik gasilske zveze Novo mesto  Fikret Fejzić in podžupan občine Žužemberk  Jože Šteingel.

Sodeč po poročilih, ki so jih podali posamezni organi društva, je bilo leto z vidika intervencij zelo umirjeno, saj so prejeli samo en poziv za pomoč pri gašenju travniškega požara v Hinjah. Svojo pripravljenost in znanje so operativni gasilci izpopolnjevali na operativnih vajah, ki so jih v letu 2015 izvedli 5, tudi v sodelovanju s sosednjimi društvi, konec oktobra pa so organizirali tudi sektorsko vajo okrajnega gasilskega poveljstva Žužemberk. V mesecu juliju so pripravili slavnostno parado s prevzemom vozila, na kateri so podelili zahvale in priznanja vsem donatorjem in sponzorjem. Pregled leta 2015 so zaokrožili s poročilom o uspešnosti na raznih gasilskih tekmovanjih in začetku osnovnega tečaja za gasilca, ki je potekal v Žužemberku, na katerem je sodelovalo 9 tečajnikov PGD Šmihel. Na zboru sta predsednik GZ Novo mesto   Fikret Fejzić in predsednik PGD Šmihel   Miha Glavan podelila priznanja in zahvale za dolgoletno delo v gasilstvu.

1/2


Pogled naprej v leto 2016 kaže, da bo to še eno zelo aktivno leto na vseh področjih. Kako uspešno bo, pa bomo izvedeli na naslednjem rednem občnem zboru.

Oglejte si tudi