DANES
26°C
12°C
JUTRI
23°C
16°C
Oceni objavo

Srečanje in pogovor z Martinom Golobom je bilo za nas dragoceno darilo

V sklopu praznovanja 70. letnice obstoja Kulturnega društva Dvor smo se zelo potrudili in organizirali dogodek, ki ni nobenega udeleženca pusti ravnodušnega in dogodek o katerem se še vedno govori.

Četrtkov literarno pogovorni večer, 25. aprila 2024, smo napolnili do zadnjega kotička v večnamenski dvorani na Dvoru. Temu se imamo zahvaliti našemu gostu, priljubljenemu župniku Martinu Golobu. Gospod Golob je upravičil svoj sloves priljubljenega župnika. Odprt, pristen, svež in iskreno zabaven sogovornik je skozi pogovor, ki ga je vodila Simona Luzar, odkrito in iskreno poudarjal, kako veliko mu pomeni vera, kako rad ima ljudi, rad se druži z otroki, mladimi, odraslimi, skratka kako rad ima življenje. Poprime za vsako fizično delo, njegova velika ljubezen je traktor in vse, kar diši po bencinu in nafti. Ponosen je na svoje ministrante, kateri, zanimivo, prihajajo iz družin ki sicer ne hodijo k maši.

Z njim je bil tudi novinar spletnega portala Aleteia gospod Alojz Grčman, kateri je skupaj z gospodom Martinom ustvaril knjižno uspešnico Na spletni prižnici. Besede so tekle tudi o pisanju te knjige in tudi že o novi knjigi 365 dni z Božjo besedo.

Na enkratnem dogodku smo spoznali, da je Martinov zaščitni znak res nasmeh. Resnično smo se nasmejali do solz. Začutili smo kako iskreno ceni vse ljudi. Je povezovalec ljudi, ki spoštuje in širi tradicijo na inovativen način. Zna se približati vsakomur, ima občutek za sočloveka in vedno mu uspe, da najde pravo besedo, ki se dotakne tudi tistih, ki jih Božja beseda ni tako blizu.

1/18


















Srečanje z njim in pogovor je bil za nas dragoceno darilo!

Martin si je vzel čas tudi za podpisovanje obeh knjig. Vsakemu je v knjigo napisal tudi osebno posvetilo. Z udeleženci se je nasmejano postavil pred fotografski objektiv in spregovoril par besed.

 

Zahvaljujem se vsem obiskovalcem, ki so prišli tudi izven naše občine, povezovalki Simoni Luzar, našim pevcem Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki in fotografu Klemenu Ceglarju, ki je za nas ustvaril krasne spomine.

 

Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor

Foto: Klemen Ceglar

 

 

Oglejte si tudi