Zreče

JUTRI
15°C
9°C
SOB.
21°C
9°C
Oceni objavo

Prekritje stehe Skomarske hiše

V teh dneh mineva 20 let, odkar so na Skomarju, v kraju, ki mu nekateri - ne zaman - pripisujejo, da je "srce Pohorja", odprli Skomarsko hišo.
Skomarska hiša je edinstven evropski primer tovrstne stavbne dediščine v naravnem okolju, je povedal dr. Vito Hazler, ki je strokovno bdel nad prenovo pred leti. Ob obletnici so hišo na novo prekrili z lesenimi skodlami in pripravili srečanje vseh, ki jim je hiša v minulih letih nudila »kulturno streho«. Že dvajset let namreč domačini s Skomarja in člani zreškega KUD-a Vladko Mohorič skupaj z Občino Zreče in podjetjem Swatycomet, ki je lastnik hiše, skrbijo, da hiša ni samo spomenik, ampak da so v njej in ob njej zgodijo zanimivi dogodki.
Tako so v ponedeljek, 12.9.2016 vSskomarski hiši pripravili krajšo slovesnost, kjer so se s filmom, fotografijami in pogovorom dotaknili najpomembnejših dogodkov, ki so se tu odvijali v tem obdobju.
1/2



Po oceni skrbnika Mirka Beškovnika hišo vsako leto obišče okrog 800 ljudi. »In marsikdo ne verjame, da lastnik vseskozi tako vzorno pomaga pri življenju Skomarske hiše,« je pohval dobro sodelovanje z zreško-mariborskim podjetjem.

Oglejte si tudi