Žirovnica

JUTRI
23°C
8°C
NED.
24°C
7°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan-poziv župana

Spoštovani starši, dragi otroci in vsi udeleženci v cestnem prometu!

Poletje in z njim počitnice se bližajo koncu. V torek 1. septembra se prične novo šolsko leto in marsikateri malček bo prvič prestopil šolski prag. Šola in učiteljski zbor so pripravljeni na novo šolsko leto, na nove izzive in na novo življenjsko obdobje.

Začetek šole pa pomeni tudi večje število udeležencev v cestnem prometu in nekateri se bodo s prometom in nevarnostmi, ki jih le ta prinaša, srečali prvič. Občina in občinski SPV (Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) bosta tako kot vsako leto zagotovila prostovoljce (gasilci, občinski redarji in policija), ki bodo prve dni urejali promet pred šolo in pazili na malčke. Kljub temu pa je prva in največja odgovornost nas staršev ali roditeljev, da otroke pripravimo, starejše pa opomnimo na pravilno in varno ravnanje v cestnem prometu. Peljimo jih peš po varni poti, razložimo in pokažimo jim osnovna pravila, predvsem pa jim bodimo za zgled s svojim ravnanjem.

Prosim vas, da v čim večji meri otroke napotite na šolski avtobus in da ste prve dni strpni ob prihodu na območje šole. Glede na značilnosti in posebnosti prvega tedna začetka pouka, je nemogoče zagotoviti zadostno število parkirnih mest. Zato naj starejši otroci uporabljajo šolski avtobus ali pa jih pospremite peš.

Vse voznike pa naprošam, da vozite počasi in previdno, zavedajoč se, da se bodo v prometu ponovno pojavili otroci, ki zaradi mladosti in neizkušenosti promet in prometna pravila dojemajo nekoliko drugače od nas odraslih.

Največja odgovornost je na nas odraslih!

Staršem, otrokom in učiteljem želim prijeten začetek šolskega leta, vsem udeležencem v cestnem prometu pa varno vožnjo.

S prijaznimi pozdravi,

Breznica, 25. avgust 2020

Leopold POGAČAR

ŽUPAN


Oglejte si tudi