Žiri

DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C

Lokalni energetski koncept Občine Žiri - javna obravnava

Občina v sodelovanju z izdelovalcem (Lokalno energetsko agencijo Gorenjske) pripravlja nov Lokalni energetski koncept Občine Žiri (v nadaljevanju: LEK).

LEK je strateški načrt občine glede ravnanja z energijo. Dokument vsebuje pregled stanja rabe energije v občini in na podlagi tega pripravljene aktivnosti za doseganje energetskih ciljev v obdobju prihodnjih 10 let. Na podlagi LEK se načrtujejo prostorski in gospodarski razvoj občine, razvoj lokalnih energetskih gospodarskih javnih služb, učinkovita raba energije in njeno varčevanje, uporaba obnovljivih virov energije ter izboljšanje kakovosti zraka na območju občine.

K izdelavi LEK je občina pristopila zaradi zahtev Ministrstva za infrastrukturo, ki v skladu z določili Energetskega zakona občini nalaga, da LEK sprejme najmanj vsakih deset let.

Cilj usmerjevalne skupine in izdelovalca LEK je izdelati LEK, ki bo občini pomagal pri začrtanih ciljih, zato želimo, da pri tem sodelujete tudi vsi zainteresirani.

Pripombe in predloge za morebitne dopolnitve LEK lahko pošljete do 5. 1. 2023, in sicer po pošti na naslov Občina Žiri, Loška cesta 1, 4226 Žiri ali po elektronski pošti na naslov obcina.ziri@ziri.si

Po končani obravnavi bo LEK posredovan v pregled Ministrstvu za infrastrukturo ter, po predhodnem soglasju ministra pristojnega za energijo, obravnavan na seji Občinskega sveta Občine Žiri in po sprejemu objavljen na občinski spletni strani.

Kontaktna oseba: Jana Peternel, jana.peternel@ziri.si, 045050707


Oglejte si tudi