Oceni objavo

RIBIČI ŽE TRETJIČ ZAPOREDOMA OB ZAKLJUČKU LETA PONUDILI OBČANOM ZAGORJA PEČENE RIBE

Člani ribiške družine Zagorje in pobratenih družin iz Laškega in Novega marofa so v soboto, 17. decembra, na zagorski tržnici občanom ponudili pečene ribe. Tako so se vključili v predpraznično dogajanje in opozorili na še en vidik zdrave prehrane.

 

V celotno dogajanje je bilo aktivno vključenih več kot trideset ribičev Ribiške družine Zagorje.

 

Pri peki je poleg Slavka Bokala, Francija Poglajna in Janija Smrkolja sodelovalo še pet Laščanov pod vodstvom Boštjana Zupanca-Čika. Iz prejšnjih pek znani Slavek Meister, predsednik ŠRD Novi marof, je skuhal znameniti ribji paprikaš in ga seveda ponudil občanom Zagorja.

 

Nikakor pa ne smemo pozabiti na šestnajst ribičev, ki so sodelovali v lovljenju in pripravi rib.

1/13

Slavek Meister je skuhal odlični paprikaš

Bilo je živo

Peči komaj dohajajo povpraševanje


Posvet preden zaigrajo

Jano Smrkolj in Slavko Bokal pri peki

Franci Poglajen in Boštjan Zupanc - Čiko skrbita za drugo peč

Ivo Kozlevčar, Marko Zaletel, Niko Šmergut in Slavko Kostanjevec pri delitvi rib

Delilci še iz druge perspektive

Dva gosta ansambla Stanka Mikole



Ana Poznič z dedkom

 

Dogodek so popestrili člani ansambla Stanka Mikole. Kot harmonikašica se je predstavila mlada Ana Poznič in je nastopila s svojim dedkom, predsednikom RD Zagorje, Stanetom Pozničem, ki je pri ansamblu zaigral na bas kitari.

 

Besedilo in slike MM

 

 

 

 

Oglejte si tudi