Člani ribiške družine Zagorje in pobratenih družin iz Laškega in Novega marofa so v soboto, 17. decembra, na zagorski tržnici občanom ponudili pečene ribe. Tako so se vključili v predpraznično dogajanje in opozorili na še en vidik zdrave prehrane.
V celotno dogajanje je bilo aktivno vključenih več kot trideset ribičev Ribiške družine Zagorje.
Pri peki je poleg Slavka Bokala, Francija Poglajna in Janija Smrkolja sodelovalo še pet Laščanov pod vodstvom Boštjana Zupanca-Čika. Iz prejšnjih pek znani Slavek Meister, predsednik ŠRD Novi marof, je skuhal znameniti ribji paprikaš in ga seveda ponudil občanom Zagorja.
Nikakor pa ne smemo pozabiti na šestnajst ribičev, ki so sodelovali v lovljenju in pripravi rib.
Dogodek so popestrili člani ansambla Stanka Mikole. Kot harmonikašica se je predstavila mlada Ana Poznič in je nastopila s svojim dedkom, predsednikom RD Zagorje, Stanetom Pozničem, ki je pri ansamblu zaigral na bas kitari.
Besedilo in slike MM