DANES
18°C
7°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

RIBIČI RAZVESELILI OBČANE ZAGORJA

Člani RD Zagorje so v soboto, 13. decembra 2014, presenetili s pokušino rib in ribje juhe in se tako vključili v prireditve veselega decembra.

 

V sodelovanju s pobratenimi ribiškimi družinami iz Laškega, Ludbrega (HR) in Novega Marofa (HR) so na zagorski tržnici pripravili več kot 700 porcij podusti, potočne postrvi, ribje juhe in vse razdelili brezplačno občanom, ki so se potrudili ob petnajsti uri priti na tržnico.

 

Podusti so predsednik Tone Bačič in ekipa z Laškega nalovili v Savinji in pritokih, potočne postrvi pa so pripravili Zagorjani iz svoje ribogojnice v naselju Ribnik pri Kisovcu. Slavko Meister, predsednik ŠRD Novi marof je kuhal ribjo juho.

 

Prvič so zagorski ribiči javno pekli ribe iz svoje ribogojnice že daljnega leta 1965 na rudarski veselici v Kisovcu, vrsto let so organizirali ribiške piknike v Pasjeku, sedaj pa bodo po besedah predsednika RD Zagorje Stanislava Pozniča, poizkušali vsako leto izvesti podobno prireditev in tako prispevati k ozaveščanju občanov o zdravi prehrani.

1/17

Slavko Meister pripravlja sestavine za ribjo juho

Kuhati jo je začel že v ribiškem domu

Peka potočnic

V tej ponvi pečejo podusti

Intenzivna priprava pogrinjkov...

... še iz drugega kota

Podusti so že pečene, servirati jih bo potrebno

Pogled z balkona na prizorišče

Porcij je veliko, tako vsi nosijo na servirni pult

Redarska služba v ozadju

Ribja juha vre

Pa še trije prizori z galerije...



Debata gotovo teče o ribah

"Tile Zagorjani so pa od sile, še s pipe teče cviček..."

Skupinska, s skoraj vsemi sodelujočimi ribiči

 

Sicer so člani RD Zagorje in člani pobratenih ribiških družin znani po prostovoljstvu. Zahvala gre tudi Komunali Zagorje, saj je omogočila, da je bila prireditev pod streho na tržnici.

Besedilo in slike: Mojmir Maček

Oglejte si tudi