Oceni objavo

Šaman - Potomec visoke zavesti (7/8)

Nadaljevanje prejšnjega prispevka...


 

Nič ne stoji ob boku človekovi zmožnosti Ustvarjanja! Če bi iskali odtis božanskega na zemlji, potem bi ga našli v človekovi izraznosti. Otresimo se misli, da smo ljudje potomci živali in ponovno dovolimo Lepoti, da iz nas naredi Umetnino. Dovolimo si doživljanje življenja v vseh njegovih odtenkih in preobrazimo naš dotik. Samo človekove oči lahko uzrejo božanskost, kar bi moralo od začetka pomesti z domnevno sorodnostjo z živalmi. Nepredstavljiva je vrzel med mukanjem, blejanjem, kokodakanjem... in izraznostjo skozi občuteno, doživeto in občudujočo zavest človeka. 


 

Kakšnih fantastičnih lepot smo sposobni, kadar zaupamo in si dovolimo ranljivost, ko slečemo oklep sebičnosti in se popolnoma potopimo v resničnost čutenja. To nas nepremostljivo oddaljuje od zavesti živali in od prvega diha poganja v premagovanje bioloških omejitev, zgodovine in kulturne pogojenosti. Moč prepoznavanja Lepega je resnična slava človeka in ravno prepuščanje Lepemu človeka popelje čez rob domene živalskosti v pristno povezanost z mističnim. 


 

O Resnici in Dobrem lahko govorimo, Lepoti se lahko samo čudimo. Čudenje! Neprecenljivo občutje, ki človeka vzdigne v vrtoglave višine čudes, od katerih je prvo čudo on sam, voljni ljubimec Lepoti, mistični čopič, s katerim riše po platnu življenja. Pustimo dihati Lepoti mišljenja, vedenja, dotikanja, občevanja..., postanimo negovalci lepega, primerki Umetnin, za katerimi bodo vznikali cvetovi... nasmehi, solze hvaležnosti, treznost, pogum, preboj... .


 

Šamani umetelno občujejo z Inteligenco življenja s tem, da jo priznavajo v obstoj, da jo očarljivo privabljajo k sebi kot plašno divjo žival s pesmijo, slavo in hvalo, da ji darujejo prvence, najboljše, kar premorejo. V zameno jih hrani s Seboj... z močjo, jasnostjo, razumevanjem, navdihi, znanjem. Šaman je kot zadnje drevo na goreči pečeni, ki z omamnim vonjem brstenja tiho vabi k posnemanju. Na robu lastnega uničenja se oprimimo neprecenljive šamanske poti in se potegnimo iz brezna ločenosti, če nam je količkaj mar.


 

Sledi:

Po Šamanski poti nazaj h koreninam (8/8)

Oglejte si tudi