Vrhnika

JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

"To so bili zame najlepši prazniki doslej"

Vrhnika, 27. december – Matic Žust Šprah, osmošolec vrhniške Cankarjeve šole, si je v začetku leta zadal za njegova leta dokaj nenavaden cilj: da za božično-novoletne praznike obdari sovrstnike iz socialno ogroženih družin. Celoletne priprave so obrodile sad te dni - za praznike, ko je v telovadnici v središču Vrhnike Božiček obdaril okoli sedemdeset otrok iz rejniških in socialno šibkejših družin.
Matic pravi, da ne želi biti eden tistih, ki zgolj nemo spremljajo žalostne zgodbe otrok iz socialno ogroženih družin, ki pridejo še posebej do izraza v času božično-novoletnih praznikov, pač pa hoče aktivno pomagati. »Moj namen je bil, da te otroke osrečim za praznike,« zato je že februarja začel pripravljati scenarij, katerega glavni del je odigralo gledališče Smejček, katerega član je tudi sam. »Predstavljena igra je želela otrokom sporočiti, da ni vse samo v vsebini škatle odete v bleščeč rdeč papir pod novoletno jelko, marveč je srečo potrebno včasih poiskati v drobnih stvareh, lahko kar v nas samih. Naj ne bo sreča pogojena z materialnimi dobrinami.« A navkljub temu darila tudi tokrat niso izostala, ki jih je med malčke porazdelil Božiček.
Kot je pojasnil Matic, mu je pri izbiri otrok pomagal vrhniški center za socialno delo, oče pa je potrkal na številna vrata sponzorjev in donatorjev. »Vsem se iz srca zahvaljujem, če ne bi bilo njih, bi danes ne videli toliko iskric v očeh kot smo jih.« Trinajstletnik je nedvomno zelo pogumen za svoja leta oziroma izstopa iz povprečja sovrstnikov, kajti projekt ni bil majhen zalogaj. »Pravijo, da sem v zadnjih letih osebnostno zelo napredoval, nedvomno je to zelo pripomoglo k moji odločitvi,« je dejal Matic, ki je s predstavo, darili in pogostitvijo navdušil okoli sedemdeset otrok. »Veseli so, a ko bi vedeli, da kako vesel sem šele jaz: to so bili zame najlepši prazniki do sedaj!«.

 

Gašper Tominc, foto: GT, video: Nik Božnik

Iskrena in srčna hvala vsem navedenim sponzorjem, za njihovo nesebično in velikodušno pomoč. Hvaležen sem prav vsakemu posebej in sem prepričan, da nisem samo jaz tisti, ki je hvaležen. Prav gotovo so vsem njim in vsakemu posebej hvaležni tudi vsak obdarjen otrok. Prav posebej pa bi se osebno rad zahvalil še vsem tistim, ki so delali skriti drugim, to so: Vinko Žust, Angelca Šprah, Vesna Perić in Eneia Ogrin Perić. Še enkrat iskrena hvala vsem, brez vas nam nebi uspelo.  

1/4

Matic Žust Šprah

Rajanje z gledališčem Smejček


Obdarovanje

Matic Žust Šprah

 

Sponzorji dobrodelne prireditve:

Gledališče Smejček, Center za socialno delo Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika, Orbico d.o.o., Dvig d.o.o., Slaščičarna Berzo, Zavas d.o.o., Gordeja d.o.o., Gostilna pri Kranjcu, Štirn d.o.o., M Orel d.o.o., DZS, DG 69 d.o.o., Blago mix, Gutnik gradbene storitve d.o.o., Trgovina Kocka, Osnovna šola Ivana Cankarja Vrhnika in Naš časopis

  

Oglejte si tudi