JUTRI
25°C
14°C
SRE.
23°C
14°C
Oceni objavo

V državni ligi najbolje Ajda in Klemen

Z našimi mladimi strelci uspešno tekmujemo tudi v državni ligi za mlade, ter v Pokalu prijateljstva oz. pionirski državni ligi. Zaradi velikega obsega tekmovanj se teh udeležujemo le z nekaj tekmovalci, zaradi šolskih obveznosti in bolezni pa včasih tudi kakšen izpade. Do sedaj smo se udeležili pet krogov lige, za prvi krog pa smo članek že objavili.

II. krog državne lige je organiziralo Strelsko društvo Kidričevo, kjer so se najbolje uvrstili Ajda Fabčič Kogoj s 1. mestom med starejšimi deklicami, Klemen Grmek s 3. mestom v kategoriji kadeti -  pištola in Meta Dobrovoljc v kategoriji kadetinje - puška s 5. mestom. Kadeti so ekipno osvojili 5. mesto.

III. krog lige je bil v organizaciji Strelskega društva Ljutomer, kjer smo sicer ostali brez odličij, vendar pa z dobrimi uvrstitvami. 4. mesto sta osvojila Ajda s puško in Klemen s pištolo, Meta pa 6. mesto med kadetinjami.

Uspešnejši smo bili ponovno v IV. krogu v Ormožu, kjer sta na stopničkah ponovno stala naša dva mlada tekmovalca in sicer Ajda na drugi stopnički pri starejših deklicah, Klemen ponovno 3. mesto s pištolo med kadeti, vidno pa je svojo uvrstitev popravil Lovro Zamejc, ki so mu tokrat za las ušle stopničke in je ostal na 4. mestu.

In še V. turnir v organizaciji SD 1956 Trbovlje, kjer je na tretjo stopničko ponovno stopil Klemen Grmek. Ajda je tokrat imela veliko smolo, saj je bila na to tekmo odlično pripravljena, se ji je pa že po 4. strelu v poizkusni tarči pokvarila puška, v kateri se je vzmet zlomila kar na tri dele. Pa kljub temu smo zadevo na hitro rešili, sposodili smo si eno puško, Ajda je imela na razpolago le še nekaj minut, da jo preizkusi in tekmo je zaključila v slogu velike borke z velikim srcem. Ni se zmedla, ni se ustrašila, da strelja s tujo puško, svoj nastop pa je z rezultatom 178 zaključila na še vedno odličnem šestem mestu. 6. mesto je osvojila tudi Meta Dobrovoljc pri kadetinjah in pa 7. mesto pri starejših dečkih Lovro Zamejc.

1/4

Ajda 2. mesto v Ormožu

Ajda 1. mesto v Kidričevem

Lovro 3. mesto v Kidričevem

Mladinka Senta Bajrektarević

V skupni razvrstitvi pa vsekakor najbolje kaže Ajdi, ki eno kolo pred koncem vodi z naskokom 8 točk, pred drugo uvrščeno Niko Skubic iz Kisovca, Klemen je na 2. mestu z enakim številom točk kot tretje uvrščeni Timotej Plahut iz JK Miklavž, Lovro je na 7. mestu in Meta na desetem. Seveda je to šport in vse se lahko spremenil v pozitivno in še kakšno mesto pridobijo, potrudili pa se bomo, da le tega ne zgubimo.

Bojan Lampreht

Oglejte si tudi