Vrhnika

JUTRI
21°C
13°C
ČET.
23°C
12°C
Oceni objavo

Pohod v neznano

Zadnji letošnji pohod po letnem planu Veselih Triglavcev, t.im. »pohod v neznano«, nas je popeljal v Žiri, na Mrzli vrh (987 m). Kljub slabi vremenski napovedi, dežju, se nismo dali. Ob 7. uri zjutraj se nas je 13 pohodnikov z avtobusom odpeljalo mimo Podlipe v Smrečje proti Žirem, kjer smo si najprej privoščili jutranjo kavo in manjši okrepčilni zajtrk. Pot nas je nato nekaj metrov vodila še po asfaltu, nato pa smo zavili desno na makadamsko cesto, ki se nadaljuje vzporedno z reko Poljansko Soro vse do Ledinice. Pešpot se je nadaljevala strmeje navzgor skozi gozd vse do vrha. Ta čas se je tudi vreme precej izboljšalo, zato smo bili med potjo deležni lepih razgledov na vrhove, kot so Blegoš, Črna prst, Porezen, Storžič… Še zadnji strmi klanec nas je ob soncu in vetru pospremil do koče Mrzl'k, kjer smo se pogreli in si privoščili malce daljši počitek z malico.

Spust navzdol nas je vodil vse do Breznice na ogled domače pivovarne Racon. Lastnik nam je predstavil zgodbo o nastanku, seveda pa smo bili deležni tudi pokušine in nakupa različnih vrst piva, ki se tudi sicer prodajajo po večjih trgovinah pod imenom Crazy Duck. Čakal nas je še zadnji del poti v dolino, temu pa je sledilo prednovoletno druženje »Pr Rožlet'« s toplo malico in sladko slanimi domačimi dobrotami. Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah.

Zahvaljujemo se vsem pohodnikom za dobro voljo in udeležbo, vodji pohoda in njenim soorganizatorjem, ter vozniku Kenu in podjetju Jur-bus d.o.o. Posebej pa hvala pohodnici Sandri, Marjanu ter domačinki Jani za vso gostoljubnost in prijetno pripravljeno presenečenje.

Hkrati se ob koncu letošnjega leta skupina Veselih Triglavcev zahvaljuje vsem vam, ki ste delili trenutke, se sprehodili z nami in predvsem širili pozitivno energijo celotni ekipi.

Ob novem letu pa naj vam zaželimo

sreče in zdravja obilo,

lahkih nog naokrog

in dobro voljo vsepovsod.

Srečno 2019!

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Jože Školc

Oglejte si tudi