Vrhnika

JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

DRŽAVNO PRVENSTVO VETERANOV - 5 ODLIČIJ

V Kidričevem se je tudi letos odvijalo Državno prvenstvo veteranov v streljanju s serijsko zračno puško, kjer smo dosegli izjemen in do sedaj najboljši uspeh, saj smo osvojili štiri posamezna in eno ekipno odličje. 

 

Na pot smo se podali že v zgodnjih jutranjih urah, saj je do Kidričevega kar nekaj kilometrov. Za vmesne postanke ni bilo časa, saj smo lovili čas začetka tekmovanja. Tekmovanje se je odvijalo na 40 mestnem strelišču v telovadnici oz. v športni dvorani Kidričevo, kjer se je odvilo že kar nekaj strelskih tekmovanj. Bili smo odlično razpoloženi in tekmovanje se je pričelo. Prijavljenih smo imeli sedem strelcev in dve ekipi in skoraj vsak izmed tekmovalcev je nekaj odnesel. Najprej so nas razveselile naše tekmovalke, saj so ponovno postale državne prvakinje v kategoriji nad 40 let. Sestava Rudolf Benjamina, Rus Mojca in Jilek Katarina, so bile tudi letos premočne in so s prednostjo skoraj 50 krogov premagale tekmice iz Maribora in Izole. S tem so tudi ubranile naslov prvakinj iz lanskega leta. Seveda pa veselja še ni bilo konec, saj je sledila razglasitev posameznic. V kategoriji nad 40 let je postala državna prvakinja Rudolf Benjamina, Jilek Katarina pa je stopničke zgrešila za en krog. Prav tako je postala državna prvakinja Rus Mojca v kategoriji veterank nad 50 let, ki je premagala večni tekmici Budin Ravnič Danijelo iz Pirana in Šuštar Dolores iz Izole. Tako so na stopničkah stale tri strelke in prijateljice iz primorsko - notranjske regije. Pri moških je bilo nekoliko drugače, pa ne veliko slabše. V kategoriji do 50 let je postal državni prvak Rom Aleš, v kategoriji nad 50 let je podprvak Bojan Lampreht, ki je zaostal za Golob Petrom iz SD Svečina. Ravnikar Vladimir, ki je bil tudi član ekipe je stopničke zgrešil za en krog in ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Ekipno nas je dopolnjeval še Japelj Matija, ki je v kategoriji nad 60 let osvojil 32 mesto. Ekipno smo veterani osvojili 4. mesto, boj za stopničke pa je odločala razlika dveh krogov.

In še dve tekmovanji, ki sta bili uspešni za strelce iz Vrhnike. Obe sta se odvijali v Slovenskih Konjicah oz. v telovadnici v Zrečah.

Prvo je bilo tekmovanje za Memorial Vladimirja Kebra, dolgoletnega strelskega delavca in prvega trenerja Bojana Lamprehta. Tokrat smo se v spomin nanj že tretjih udeležili spominskega tekmovanja in osvojili odličja. V odprti kategoriji OPEN, so lahko tekmovali vsi strelci ne glede na starost in spol. Z absolutnim rezultatom je prvo mesto osvojil Bojan Lampreht, ki se je tako oddolžil za podano znanje in trud v mladosti in da še vedno vztraja v tekmovalnem ciklusu. Drugo mesto je osvojila domačinka Fevžer Katarina in na tretjo stopničko  je stopil legenda iz Celja Jože Jeram. Mojca Rus in Katarina Jilek sta bili na 7. oz. 8. mestu. Tudi v ekipni razvrstitvi je prvo mesto osvojila Vrhnika pred domačini in strelci iz Celja.
V ženski kategoriji je prvo mesto osvojila Fevžer Katarina, Rus Mojca je bila druga in Katarina Jilek tretja. Sledi kategorija moških kjer je zmagal Lampreht Bojan pred Jeram Jožetom in Kovač Ladom iz Kisovca. Razburljivo pa je bilo dogajaje v nižjih kategorijah,  kjer je prvih osem strelcev streljalo finalne strele. V kvalifikacijah je Jan Rom osvojil  7. mesto, Jilek Ambrož pa je le za krog zgrešil finale. V finalu so streljali 10 finalnih strelov. Po prvih dveh strelih se je pričelo izpadanje in od tretjega strela naprej je izpadel tekmovalec z najnižjim seštevkom krogov. Naš Jan se je odlično upiral in na koncu moral priznati poraz pred domačinom Sadek Leonom. Pa tudi s srebrno medaljo je bil Jan zelo zadovoljen, saj si jo je pristreljal iz sedmega mesta. Več smole je imela Meta dobrovoljc, ki je v kvalifikacijah suvereno premagala vse svoje tekmice s svojim osebnim rekordom 185 krogov. Tudi za punce je bilo organizirano finale, vendar pa se Meta na svojem prvem finalnem nastopu ni najbolje znašla. Prisotna je bila trema in neizkušenost, na koncu je osvojila 6. mesto.

1/12

Aleš Rom - državni prvak

Bojan Lampreht , na 2. stopnički

Benjamina Rudolf, prvič na najvišji stopnički državnih prvenstev

Članska ekipa Mojca, Bojan in Katarina

Mojca na drugi in Katarina na tretji stopnički

Najvišje se je povzpel Bojan Lampreht st.

Meta na drugem mestu, Kekšev pokal

Naši najmlajši na liniji

Članska ekipa za pokal Memorial V. Kebra - Open

Pionirska ekipa na drugem mestu

Izredna serija Mete Dobrovoljc - to znajo le najboljši

Jan na drugem mestu pokala V. Kebra

In še drugo tekmovanje ,ki je bilo prav tako na strelišču v Zrečah, to je bil 5. turnir Kekčevega pokala. Kekčev pokal poteka za naše najmlajše strelce v kategoriji cicibanov in mlajših dečkov, v obeh kategorijah pa streljajo z naslonom. Žal se zaradi obilic tekmovanja drugih kol nismo mogli udeležiti. Med cicibankami je bila daleč najmočnejša domačinka Petek Neli, naša Ajda Kogoj je osvojila 5. Nika Železnik pa 7. mesto. V moški konkurenci je Lovro Zamejc osvojil 8. mesto, ekipno pa so bili cicibani četrti. 
Med mlajšimi deklicami je Meta Dobrovoljc stopila na drugo stopničko, med fanti pa je Ambrož osvojil 11. in Čretnik Jošt 27 mesto. Ekipno so bili mlajši pionirji peti.

Oglejte si tudi