Vrhnika

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Dragi naš Jože, naš prijatelj in pohodnik

Štejemo si v veliko čast, da smo se družili s tabo redno večkrat na mesec kot pohodniki in kot člani Društva upokojencev tudi  na različnih drugih dogodkih.

Tvoja umirjenost nam je dajala občutek varnosti, tvoja izkušnja in stroka pa zagotovilo, da je bil pohod eno samo veselje in spoznavanje narave in naše lepe domovine  Slovenije; preskromen si bil, da bi karkoli omenjal, vendar smo vedeli za tvojo pokončnost in predanost.

Kot oporni steber si bil ves čas in trdno ob ženi Elici pri pripravi pohodov; bil si zanesljiv sodelavec, dober, skrben in odgovoren mož in oče ter ljubeč dedek. Občudovali smo tvojo sposobnost mirne presoje, čuječe prisotnosti in diskretne pomoči, kadar je bilo potrebno.

Obnemeli smo in še ne dojeli povsem, da si se poslovil za vedno! Pomirjujoče pa je, da si preminil v trenutku in v naročju narave in okolja, kamor si z družino zahajal vsako poletje. V planinskem duhu sta z Elico vzgojila ožjo in širšo družino, pohodnikom – posebej nam Zimzelenim – pa omogočila veliko nepozabnih, nenadkriljivih doživetij v prelepih gorskih pokrajinah naše Slovenije. Hvaležni smo ti za te razglede in trenutke, ko si nam potrpežljivo  kazal smeri oddaljenih in zasneženih vršacev v prvih letih delovanja naše skupine, pa tudi sicer si znal veliko odgovorov na naša vprašanja.

Minuli mesec smo praznovali 15 let našega pohodniškega delovanja. V teh letih smo skupaj uživali na 301 pohodu; skoraj povsod in vedno si bil z nami! V kratkih utrinkih  - mislih, ki smo jih zapisali pohodniki v priložnostnem zborniku “Drobtinice”, je zapisanih toliko toplo- človeških in iskrenih misli o našem dolgoletnem druženju, o naši preobrazbi in o spoznanjih, ki jih prinesejo leta.

Del teh iskrivih in iskrenih občutij  namenjamo tebi, dragi Jože, v trajen spomin in v zahvalo za naklonjenost pohodništvu in nam vsem. Po duši si bil veder človek in dober tovariš: sočuten in pozoren, urejen in sproščen – povezan z okoljem in z nami. Spominjali se te bomo kot človeka z odprtim srcem in visoko zavestjo, kot osebnost, ki je svoje zaveze, delo in obljube opravljala tiho in učinkovito, vendar nikoli v  soju žarometov.

Hvala ti za vse. Četudi boš med zvezdami, boš vedno ostal in hodil z nami.

Slava tvojemu spominu.

Ob slovesu našega dragega pohodnika Jožeta vsem članom družine in sorodnikom   izrekamo sožalje v imenu planinske skupine “Zimzeleni”.

 Na Vrhniki, 20. 7. 2019

Oglejte si tudi