Vrhnika

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

7. krog PNK lige 2013-14 Vrhnika

Vrhnika je v sezoni 2013/14 gostila 135 strelcev regijske lige, ki obsega območje od Portoroža do Vrhnike. V ligi je sodelovalo 11 klubov, manjali so le strelci iz Portoroža in Ankarana. Letošnji 7. krog je bil dodeljen Vrhniki z namenom odprtja strelišča in počastitve 60 letnice društva.Vendar kot smo kasneje ugotovili, bi bil to prevelik zalogaj, saj otvoritev s tako množično udeležbo nebi uspeli izvesti, oz. bi ena od teh zbledela. Zato smo se odločili izpeljati zaključek lige, otvoritev strelišča pa smo prestavili na kasnejši termin.

Tekmovanje smo strnili v en dan, tako da so se srečale vse kategorije od najmlajših cicibanov, do najstarejših veteranov nad 70 let. Kot sem že omenil, smo ponosno odprli vrata novega strelišča in tekmovanje se je pričelo. Priprave so trajale cel teden, saj smo skušali za vse udeležence poskrbeti, da se bodo v naši sredini počutili kar najbolje in seveda, da bodo zapomnili čas od tekmovanja do podelitve, saj so strelci nastopili v 19-ih kategorijah.

Tudi v zadnjem krogu smo dosegli nekje pričakovane rezultate, črprav se je zaradi obilice tekmovanj predvsem v mlajših kategorijah že čutila utrujenost. Pa kljub temu nas je med najmlajšimi ponovno razveselila Meta Dobrovoljc, ki je ponovno pokazala svojo odločnost in zmagala med cicibankami. Zmago si je v kategoriji pionirjev pristreljal še Ožbe Drašler. Med člani je Bojan ml. osvojil bron, med članicami pa dvojna zmaga Vrhnike in sicer sta na najvišjih stopničkah stali Benjamina in Mojca. Pri veteranih nad 50 še šestič na Vrhu Bojan st., ki je zlato pristreljal še v kategoriji članov s pištolo.

 

Medtem, ko so se zbirali in preštevali še skupni rezultati vseh 7. kol lige, pa je v šotoru pred streliščem zadišalo po bograču, katerega je pripravil naš kuhar Franjo. Da je bil res dober pove dejstvo, da ga ni ostalo prav nič, pa čeprav smo na koncu še pogledovali v prazen kotel.

In sodniki so sešteli vse rezultate, kjer je bil izkupiček Vrhnike ogromen. Med cicibankami je bila najboljša strelka lige normalno Meta, pri mlajših pionirjih, tretje mesto Jan Rom, med pionirji zlati Ožbe Drašler, pri članih srebrni Bojan ml., pri članicah presenetljivo Mojca Rus pred Danijelo iz Pirana, na tretjem mestu spet vrhničanka Benjamina, Veterani nad 50  z velikim naskokom Bojan st., ki je okoli vratu dodal še bron za pištolo. Zadnja podelitev je bila še v kombinaciji, kjer je prav tako samo enkrat poražen na vrh stopničk stopil Bojan st. 
Tudi v ekipni razvrstitvi smo nekajkrat stopili na stopničke in sicer so bili srebrni cicibani, mlajši pionirji zaradi tekme manj niso mogli uloviti tekmecev, člani so bili drugi, veteranom pa je prednost prejšnjih kol zadoščala, da so slavili tudi z dvema tekmovalcema.
Najboljši udeleženec lige Bojan st. s 15 medaljami (13 Zlatih in po en srebrno in bronasto)

1/8

2. mesto Cicibani

2. Mesto Člani

1. mesto Veterani

Odlične članice

Bijan st. - strelec lige z 18-imi medaljami posamezno

Bograč je bil res dober

Prejem plakete za 60-let delovanja

Plaketa SK Izola

Na koncu prireditve je vsem udeležencem spregovoril še predsednik lige g. Enio Božič iz Izole, ki je vsem dobitnikom medalj čestital, strelskemu društvu Vrhnika pa ob jubileju izročil res prekrasno plaketo. Za udeležbo in športno tekmovanje se je zahvališ še predsednik organizacijskega odbora in predsednik SD Vrhnika Bojan Lampreht, in po pravici povedano komaj zadržal solze ob prejemu plakete (pa ne okol govort).

Oglejte si tudi