JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

»Mislila sem, da gre za prvoaprilsko potegavščino«

Vrhnika, 15. april – Na »Pomladno osvežitev« se je prijavilo veliko bralk Našega časopisa, od katerih je organizatorka dogodka Mateja Lamberger iz agencije Okusi, izžrebala Vrhničanko Anito Kobe. Osvežili so jo v frizerskem salonu Beba, v lepotnem studiu Lupo, butiku Luna in kulinarično razvajali v Gostilni Bajc.

Po dobrem lanskem odzivu smo se na Našem časopisu v sodelovanju z agencijo Okusi odločili, da ponovno organiziramo tako imenovano »Pomladno osvežitev«, v okviru katere bo srečna nagrajenka deležna lepotnega in kulinaričnega razvajanja v vrednosti 200 evrov. Na uredništvo je prispelo veliko prijav, srečna izžrebanka pa je bila Anita Kobe z Vrhnike. Kot je dejala, je bila prepričana, da gre za prvoaprilsko šalo. »Časopisa še nisem videla, ko so mi prijatelji že hiteli pripovedovati, da sem bila izžrebana. A ker je časopis izšel dan pred prvim aprilom, sem domnevala, da gre za prvoaprilsko šalo. Šele ko me je poklical urednik, sem bila končno prepričana, da gre zares.«
Anita, ki je sicer zaprisežena folkloristka in kot taka tudi bdi nad Folklorno skupino Blagaj v Polhovem Gradcu, na Vrhniki pa jo srečate kot organizatorko prireditve »Pesmi in plesi pobratenih mest«, ki že več let poteka v okviru Argonavtskih dni, na frizerskem stolu ni želela korenitejših sprememb. »Barvanje in striženje odpade,« je hitela dopovedovati Bebi in Karmen Slabe, ki sta skrbeli za njeno prenovo frizure. Na koncu so našli kompromis, da ji uredita tako imenovani »afro look«, kar se je na koncu izkazalo za zelo simpatično potezo. V frizerskem salonu Beba, ki deluje že 22 let in sledi vsem aktualnim trendom na področju modnih pričesk, so tako še enkrat dokazali, da vedo, kako se zadevi streže.
Po slabih dveh urah frizerske prenove se je Anita odpravila čez cesto h Cankarjevemu spomeniku, kjer ima v tamkajšnjem objektu svoje prostore lepotni salon Lupo, ki že dve leti razvaja Vrhničanke. Tanja Volk, lastnica salona, je Aniti opravila naravno manikuro in ličenje z naravno mineralno kozmetiko. »Ne morem verjeti, kako se človek umiri in se prepusti rokam strokovnjakinje. To bi lahko počela ves čas,« je nasmejano pripovedovala Anita po opravljeni prenovi. Kot je dejala Tanja, se je glede na afrolook frizure in Anitino željo, odločila za  make up za posebne priložnosti. Kot pri frizuri, je tudi v Lepotnem salonu povedala: »Naravni make up odpade, ker ga ne maram. Za posebne priložnosti imam vedno močan make up«. Zato je bila varianta »smokey eyes« prva izbira. Rezultat pa je bil še boljši od pričakovanega. 
Predzadnja postaja je bil obisk Modnega ateljeja Luna, ki se nahaja tik zraven Frizerskega salona Beba, nasproti sodišča. Za tiste, ki ga ne poznate, naj povemo, da trgovino prežema duh unikatnosti, ki bi mu na Vrhniki težko našli par. Aniti je bilo ponujeno, da bodisi sama izbere oblačila bodisi posluša priporočila vodje trgovine Luny. V iskanju primernega oblačila se je nato odločila za garn pulover bele barve in velike uhane, ki so bili kot naročeni za njeno novo frizuro. »Ne morem verjeti…« je govorila Anita, ko se je ogledovala v ogledalu in zahvaljujoče pogledovala vse akterke, ki so ji pomagale na poti preobrazbe. »Res vam hvala, danes sem doživela ne samo pomladno osvežitev, marveč tudi razvajanje tako telesa kot duha – točno to kar bi potrebovala vsaka ženska. Vsaj enkrat na leto.«
Pomladno osvežitev je Anita sklenila v Gostilni Bajc, kjer jo je z vrtnico pričakal mož Peter. V objemu jo je pospremil do mize, kjer so poskrbeli za kulinarično razvajanje. Za predjed so jima ponudili šparglje s parmezanom ovite v pršut, sledila je juha in nato topla morska predjed. Za glavno jed sta prejela rostbeef v vinski omaki, srno v brusnični omaki in telečji medaljon v poprovi omaki, zraven pa je sodila še priloga v obliki sirovih štrukljev, kruhovih cmokov, praženega krompirja. Na koncu sta se posladkala še s sladico. Pri Bajcu so še enkrat dokazali sloves odlične kulinarične gostilne, kar sta na koncu potrdila tudi Anita in njen Peter.

Čeprav je Pomladna osvežitev ponudila največje zadovoljstvo Aniti, pa so delček notranje sreče ob koncu dogodka čutili prav vsi soudeleženi, kajti nenazadnje so opravili dobro delo – s svojo požrtvovalnostjo in znanjem so osrečili Anito in verjetno tudi njene domače moža Petra in štiriletno hčerko Laro.

1/13













 

Pomladno osvežitev so omogočili Frizerski salon Beba (Cankarjev trg 9 – nasproti sodišča), Lepotni salon Lupo (Cankarjev trg 5 – pri Cankarjevem spomeniku) in Modni atelje Luna (Cankarjev trg 9 – tudi nasproti sodišča) in Gostilna Bajc iz Sinje Gorice. Osvežitve pa ne bi bilo brez Mateje Lamberger iz agencije Okusi, ki je poskrbela za organizacijo celotnega dogodka.

 


Oglejte si tudi