Vrhnika

DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C

Iz gozdnega odmika - Zaključek: Nadzorovana norost

Tolteški vidci bi temu smelemu podvigu vzpostavitve in ohranjanja notranje čistine rekli nadzorovana norost. Videc ve, da se podaja v hladen, neobčutljiv svet, ki mu ni mar zanj, pa se vseeno odloči, da stopi vanj z vsem zaupanjem nekoga, ki tega še ne ve... kot jagnje, ki ve, da je njegova usoda zakol, pa kljub temu veselo bleja. Njegova moč izhaja iz Razumevanja v njem in ni odvisna od okoliščin.


V Tarotu je prva karta prebujenja karta Norca, ki oblečen v mavrične barve, s cvetom v desnici in pesmijo na ustih, poševno hodi po robu prepada. Ve, da bo izdan, prevaran, okraden, osovražen in preziran, vseeno pa ga dejanja drugih ne premaknejo iz njegove točke, iz katere živi zaupanje do življenja. Za seboj pušča radost, ki je vonj tega zaupanja, spoštovanje do dejanj drugih, naj bodo še tako zablodela in ljubezen do darovanega Življenja, ki si najbolj želi zaživeti ta Dar. Nedolžen kot novorojenec si ne more misliti, da bi mu kdo karkoli hotel.. in tudi, ko mu kdo stori kaj hudega, ga dejanja drugega ne umažejo. On bo še vedno radostno svojo pesem pel.


To ni lahko... brez podpore rednih krajših ali daljših gozdnih odmikov, meni to ne bi uspelo in mi ne uspeva, kadar se v tem zanemarim. Sama od sebe nimam moči. To je kultiviran duh ali nadzorovana norost tistih, ki so doživeli človeški svet samo zato, da vedo, kaj zapuščajo in z njim občujejo kot nekdo, ki vanj vstopa kot obiskovalec raje kot stanovalec. Pozna ga, v njem živi, vendar ni iz njega in ga s svojim strinjanjem ne vzdržuje zase... odmaknjen in spokojen jadra nad nizkimi valovi in neprekinjeno zre v Moč, ki veje za njim.


Drobtinice iz gozdnega odmika :


1 Obredno obnašanje 

2 Točka pozornosti 

3 Ljubezen je v zraku 

4 Dotik živega 

5 Balvani na reki Življenja 

6 Kaj hoče Življenje od mene? 

7 Življenjsko vodstvo 

8 Post od sebe 

9 Kaj bi naredilo Sonce?

10 Zaključek: Nadzorovana norost 


Oglejte si tudi