Vrhnika

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Zima ali pomlad

Vsako leto v začetku šolskega leta vzgojiteljice sestavimo letni delavni načrt oddelka. Mesec januar in februar sta seveda rezervirana za sklope v katerih prevladujejo zimske radosti: sneg, sankanje, kepanje, izdelovanje snežaka. Spoznavali naj bi živali pozimi, zimske športe itd.

            V januarju pa vzgojiteljice nismo ravno vedele, če sploh soupada zimska tematika z vremenskimi razmerami. V skupini Sončki smo ves mesec posvetili plesu, jogi in masažam. Skupina Zvezdice so vsak teden obdelale novo pesmico, skupina Lune in skupina Plameni pa so obiskali Narodno galerijo in tako ves mesec posvetili umetnosti, kiparjenju ter drugim tehnikam ustvarjanja. Tudi skupina Iskre so bile v galeriji, zatem pa so spoznavale črke.  Skupina Kapljice so se spoprijateljile s pravljicami, skupina Zvončki in skupina Oblački pa so ob pravljici Na hladno zimsko noč in Nekega zimskega dne, ustvarjali, se učili zaporedja, izdelali rokavičke, dramatizirali itd.. Najmlajša skupina Angelčki so telovadili in spoznavali telo od glave do peta. A ta skupina ni ostala najmlajša. Z januarjem smo odprli novo jaslično skupino, ki domuje v skupini Mavrice.

V začetku februarja  smo končno dočakali sneg! Kakšno veselje otrok in slaba volja staršev, ki se morajo soočati z jutranjimi zastoji, zdrsi in slabo spluženimi cestami. A otroci se za to sploh ne sekirajo. Sneg  je nekaj najlepšega in najbolj zanimivega za otroške podplate in dlani. Tudi vzgojiteljice imamo rade sneg, saj takrat lahko opazujemo otroške nasmejane obraze, njihovo razigranost, neizmerno veselje ob teku po snegu in skorajda občutimo otroški adrenalin, ko se spuščajo po brežini.


Do konca aprila imate starši čas, da svojega otroka vpišete v naš vrtec, saj pri nas z ljubeznijo, strpnostjo in razumevanjem ves čas spletamo dom veselja in vrednot!

                                                                                                                      Meta Žitko

Oglejte si tudi