JUTRI
21°C
16°C
SRE.
22°C
15°C
Oceni objavo

Utrinki v vrtcu

 

»Ku ku, ku ku, iz gozda odmeva, ku ku, ku ku, že kukavce glas. Ku ku, ku ku, nam ptička prepeva. Ku ku, ku ku, pomlad je že tu.« Prav zares se je v naše kraje ponovno vrnila pomlad. To so še posebej občutili otroci v našem vrtcu, saj je ni bilo sile, ki bi jih v pomladnem soncu zadržala med štirimi stenami. Le ven, v naravo in na igrišče so si želeli. Ker se otroci radi družijo s prijatelji iz drugih skupin, smo prijetno združili s koristnim. Po dve skupini smo se odpravili na izlet za Pavlovo transverzalo, kot takšen sprehod poimenujemo v Župnijskem vrtcu. Kam so nas nesle noge, smo se odločili tik pred zdajci, a naj vam prišepnemo: starejše skupine so se najraje odpravile na sv. Trojico.

V mesecu marcu smo v našem vrtcu imeli zelo pomemben obisk; obiskal nas je namreč sam Pozavnozaver. Preden vas dodobra prestrašimo, to ni nevarna pošast, marveč zelo prijazen gospod, ki nam je v predstavi »Teatra za vse« zaigral na pozavno.

Večino marca pa smo v Župnijskem vrtcu preživeli v pričakovanju Velike noči in spoznavanju svetopisemskih zgodb. Kaj pomeni  praznik Velike noči, kaj se bo tedaj zgodilo, katere jedi spadajo  v velikonočno košaro,…, vse to in še marsikaj drugega smo se spraševali v tem obdobju. To sta nam najbolje razložila naša duhovnika G. Blaž in g. Martin, s katerima smo se tedensko srečevali. Seveda v predprazničnem času ni šlo brez izdelovanja voščilnic, barvanja pirhov in okraševanja igralnic. Če vas je pred velikonočnimi prazniki pot zanesla mimo naše stavbe, ste zagotovo zaznali prijetne vonjave, ki so se vile skozi odprta okna. To je bil vonj po sveže pečenem kruhu, ki so ga zamesile naše ročice.

Prazniki so minili, mi pa smo pripravljeni na nove dogodivščine!

Lep pozdrav iz Župnijskega vrtca 

       Špela Modrijan Mikuž

Oglejte si tudi