Vrhnika

DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Nagradni izlet malo drugače

Ob koncu šolskega leta, ko je vpogled v uspešnost posameznih učencev že popolnoma jasen in ko se pogleda statistiko preko celotnega šolanja, smo ponovno ugotovili, da je kar nekaj učencev, ki so se trudili, se izkazali in dosegli zavidanja vredne rezultate, odkar so prvič vstopili v osnovno šolo. Običajno takim učencem izkažemo določeno pozornost, jih nagradimo ali jim kako drugače pokažemo, da je bilo njihovo delo opaženo.

Letos smo se odločili, da za učence devetih razredov, ki so vsa leta dosegli odličen učni uspeh ali šolsko leto zaznamovali na raziskovalnem in kulturnem področju, organiziramo izlet s kanuji po Ljubljanici. Pridružile so se jim tudi naše rokometašice, ki so zmagale na šolskem državnem prvenstvu.

Kanuje smo spustili v vodo in naredili prve zavesljaje pri Ribiškem domu v Sinji Gorici. Po začetni negotovosti, ko smo s čolni poplesavali levo in desno po reki, smo hitro ujeli pravi ritem in v slogu mostiščarjev, kot je bil Urni Sulec iz povesti Bobri, zdrseli po vodni gladini proti Podpeči. Videti Ljubljanico iz druge perspektive in začutiti utrip Barja je bil pravi užitek, ki nam bo dolgo ostal v spominu. Dobra volja in veselje učencev ob prijetnem druženju sta nam potrdila, da smo se odločili za primerno nagrado. (učitelja Metka Grebenc in Matjaž Bajec iz OŠ AMS Vrhnika)

Oglejte si tudi