Vrhnika

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Predsednikova skodelica kave

Predsednika republike razumem kot širši pojem, ki je opredeljen v Ustavi RS. Ni mi vseeno kaj se dogaja v zvezi z njim kot z najvišjim predstavnikom države doma, v tujini in kot vrhovnim poveljnikom obrambnih sil RS.

Volitve za predsednika države so mimo. Borut je zmagal. Mediji bodo počasi prešli na nove teme, nadaljevanka v pismih bralcev Dnevnika Referendum zoper Pahorja ni uspel je v zaključni fazi. Navijači tega ali onega kandidata se bomo umirili, orožje pospravili v »soške« in se začeli pripravljati na volitve v prihodnjem letu.
Ali bo kdo delal analize predsedniških volitev in ugotavljal, kaj bi bilo, če bi bilo, ne vem. Lahko pa povem svoje mnenje oziroma ugotovitev. Skrbi me odnos aktualnega predsednika z bivšima predsednikoma. Oziroma ali sploh obstaja kakšen odnos se sprašujem.
Ne vem kaj pravijo ustavni pravniki, vendar menim, da so pooblastila, pristojnosti instituta predsednika preživeta in jih je potrebno nujno posodobiti, oziroma jaz ne poznam izraza za ta remont predsednika. Če pomislim samo na digitalno tehnologijo koliko je v tem času napredovala, predsednik pa caplja na mestu že od začetka 90 let.
Da se pa lahko to uresniči je pa potrebno nujno sodelovanje aktualnega predsednika z bivšima predsednikoma in zato predlagam Predsednikovo skodelico kave.
Vsak prvi ponedeljek v mesecu bi aktualni predsednik povabil bivša predsednika na skodelico kave, kjer bi v tisti urici poklepetali, si izmenjali izkušnje, znanje v dobrobit instituta predsednika. Mislim, da bi to lahko postala neke vrste tradicija in bi to dejansko lahko poimenovali Predsednikova skodelica kave.
Da konkretiziram in da ima Predsednikova skodelica kave tudi nekaj druge simbolike predlagam prvo skodelico na Vrhniki v kavarni hotela Mantova v ponedeljek dne 8/1-2018 ob 9-00 uri. S tem dejanjem bi nekako odprli tudi jubilejno Cankarjevo leto. Seveda bi vse to opazoval sede s svojega piedestala na nasproti strani ceste Ivan Cankar avtor črtice Skodelica kave. Kot vidite ideja ni moja. Zakaj prav ob devetih boste vprašali spoštovani predsedniki Milan, Danilo in Borut.Zato ker imajo v kavarni akcijo od 6.oo do 10.00 kava toast ali kava roglič samo 2 € in prvo kavico častim jaz.

Vid Drašček Vrhnika


Oglejte si tudi