Vrhnika

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Vabilo na Dan slovenskih ribičev

Dne 21.6. se bo v ribiškem domu Sulec Ribiška družina Vrhnika pridružila praznovanju Dneva slovenskih ribičev z atraktivnim programom, predstavitvami in možnostjo ribolova.

Minili so mrzli dnevi, ko smo pogledovali skozi okno in opazovali v zimsko spanje zavito naravo. Letošnja zima je pokazala zobe v obliki žleda, kar se je poznalo tudi v delu Ribiške družine Vrhnika, ker smo morali sanirati škodo, ki je nastala v okolici naših ribnikov. Dobili smo tudi mnogo pozivov, da očistimo tudi bregove rek in potokov, vendar to sme po zakonskih določilih delati le pooblaščena institucija, kar pa ribiči nismo. Smo prostovoljci, ki skušamo s svojim delom pustiti pečat v čisti vodi, v kateri prebivajo ribe, žabe, raki in ostali živelj.

S pomladjo in višjimi temperaturami se zbuja narava, ribe začenjajo gristi in sprehodi po naravi ob vodi so vedno bolj prijetni. Delovne akcije si sledijo s polno vnemo in kmalu bomo lahko rekli, da smo v veliki meri počistili ostanke žledoloma pri Ribiškem domu, Ribnikih Opekarna in Ribčevem Ribniku.

 

Zato Vas spoštovani bralci Našega Časopisa Ribiška družina vabi na Dan slovenskih ribičev, ki bo v soboto 21.6.2014 pri ribiškem domu v Sinji Gorici. Na ta dan bodo ribiške družine po vsej Sloveniji odprla svoja vrata in poskušale pokazati svoje delovanje. Tako smo za Vas pripravili atraktiven in predvsem aktiven program, ki vsebuje: prikaz delovanja RD Vrhnika, sestavo rib v naših vodah, otroci bodo lahko videli ribje trofeje v naravni velikosti, poizkusili se boste lahko v različnih tehnikah ribolova in tudi poskusili ujeti krapa na ribniku. Vse to ob vodenju izkušenih ribičev. Morda Vam postane tako všeč in se boste na dnevu tudi včlanili. Vrhunec dopoldneva bo vlaganje kralja voda – sulca v Ljubljanico pri ribiškem domu ob 11h.

Verjamem da bo za  vsakega od vas kaj novega, ter zanimivega in bomo na koncu druženja skupaj našli način za preživljanje prostega časa vas in vaših otrok v naravi, ob naših lepih vodah.

 

          Dober prijem Vam želijo ribiči RD Vrhnika

Oglejte si tudi