DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Redna mesečna srečanja Odkriti pogovori

Redna mesečna srečanja Odkriti pogovori, ki jih že drugo leto organiziramo v Cankarjevi knjižnici Vrhnika, so vedno bolj obiskani, odlično sprejeti, z različnimi aktualnimi temami, katera edina skupna lastnost je, da gost odkrito pove svojo zgodbo. In življenjskih zgodb, izkušenj iz katerih se lahko učimo vsi prisotni, je nešteto. Bogastvo človeka pa je tudi v njemu samem. Vsak gost s svojo zgodbo vnese v prostor svojo energijo.

Mojca Marija Bedenik, Marjeta Herksel (Pogrebi MONUMENTUM)

V januarju smo gostili čudovito Mojco Marijo Bedenik, operno pevko, ki je prisotne na srečanju in tudi obiskovalce knjižnice pretresla z neverjetnim glasom. Ob tem so se marsikateremu obiskovalcu nezavedno sprožile tudi solze. Mojco smo povabili z razlogom. Njen glas resnično opravi delo, ki ga začne naša pogrebna služba – pokojnika pospremi v svetlobo.

Mojca Marija Bedenik, Marjeta Herksel (Pogrebi MONUMENTUM)

Mojca Marija nam je najprej zaupala svojo življenjsko zgodbo. To je tudi bistvo naših Odkritih pogovorov: na mestu kjer smo, smo zaradi naše preteklosti. Naše zgodovine. Naših korakov. Mojca Marija ni izhajala iz glasbene družine, čeprav sama sedaj motivira za petje veliko svojih širših družinskih članov. Kot učiteljica petja nam je znala povedati, kako pomembno je, da pojemo. Da ne utišamo svojega glasu. Verjame v rek: Jaz sem moj glas. In to nam je tudi dokazala. Kot vedno je bilo srečanje, čeprav dolgo dve uri, prekratko.

Mojca Marija Bedenik, Marjeta Herksel (Pogrebi MONUMENTUM)


Z Odkritimi pogovori bomo nadaljevali - vsak mesec z novo tematiko.

16. februarja bom naš gost Stoyan svet, ustanovitelj društa Čisto modro nebo, ki nam bo predstavil svojo življenjsko zgodbo. Ob tem pa se bomo dotaknili tudi njegovih zadnjih raziskovalnih projektov.

14. marca nam bo gostja Jana Lavtižar, zakonska in družinska terapevtka, ki zagovarja odkritost, predstavila svojo zgodbo in eno od svojih delavnic Ločitev – začetek novega življenja.

24. aprila pa nam bo Katarina Nagode, ki dela v zdravstu že 15 let, predstavila svoje večletno delo – postala je namreč obsmrtna dula.

Srčno vabljeni na srečanja, od koder boste odšli z novimi informacijami, novimi znanstvi in z več optimizma.


Pogrebne stroritve MONUMENTUM, Marjeta Herksel




Oglejte si tudi