Vrhnika

JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Obisk turistov iz Vuhreda na Vrhniki

Turistična agencija Argonavt in TD Blagajana iz Vrhnike sta združili moči in organizirali sprejem članov TD Vuhred, ki jih je vodil predsednik TD Vuhred.
Dan je bil kot nalašč za preživljanje v naravi, zato smo se odločili da jih popeljemo proti Sv.Trojici, od koder je čudovit pogled na bližnjo in daljno okolico.

Med potjo po klancu, smo jim pokazali Cankarjevo spominsko hišo in jim povedali nekaj zanimivih zgod iz pisateljevega življenja in njegovi bogati književni zapuščini.

Še preden smo prišli na vrh, so nas s svojim ubranim petjem pričakale ljudske pevke Trlice iz Ligojne, ki so bile v svojih opravah prava atrakcija za turiste.

Zadišalo je tudi po kavi, pravi Vrhniški Cankarjevi kavi, ki jo v svoji pražarnici pražita Katja in Omar Escobar. Zraven so se prilegli piškoti iz prave kave in drugo pecivo ki smo ga spekle članice TD Blagajana. Posebno pozornost so pritegnili tudi piškoti v obliki Cankarjevih brkov, ki jih pečejo v gostilni Bistra in se prodajajo kot Vrhniški spominek.

1/4

ljudske pevke Trlice iz Ligojne

tik pod vrhom Trojice

domačih dobrot ni manjkalo

Manjkal ni niti Gozdni Joža s svojim šilcem žganja. Po okusni malici in zanimivem druženju smo se poslovili s skupnim dogovorom da se še vidimo.

Oglejte si tudi