Vrhnika

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Proslava ob dnevu državnosti

Vrhnika, 25. junij – Častna gostja letošnje občinske proslave ob dnevu državnosti je bila evroposlanka Tanja Fajon, ki je poudarila, da ne gre vedno iskati krivce za nastalo stanje drugje, pač pa jih poiščimo najprej pri samemu sebi.

Dogajanje je potekalo v Parku samostojni sredi Vrhnike, kjer so pred triindvajsetimi leti zasadili lipo – danes imenovano »lipa samostojnosti«. Po uvodnih taktih vrhniške pihalne godbe, simboličnem dejanju veteranov vojne za Slovenijo, je za mikrofon stopil župan Stojan Jakin, ki je poudaril pomen udeležbe volitev. »Nekateri jamrajo, da se jih nima smisla udeležiti, a sam pravim, da temu ni tako, kajti na ta način manjšina diktira večini.« V nadaljevanju je spomnil na Slomškov zapis iz druge polovice 19. stoletja, in preko njega ljudi pozval, naj se volitev udeležijo ter modro volijo. Slavnostna govornica je bila Tanja Fajon, evroposlanka, ki je med drugim dejala, da Slovenci vse prevečkrat iščemo krivce za nastalo stanje v drugih. »Ne iščimo krivde pri drugih, iščimo pri sebi rešitve.« Dejala je še, da pogreša pohvalo, tudi tistega, ki je druge politične barve in pozvala k večjemu nacionalnemu ponosu.
Dekan Blaž Gregorc je opravil molitev za domovino, kulturni program pa so v nadaljevanju oblikovali Mešani pevski zbor Mavrica, Pihalni orkester Vrhnika in učenca Glasbene šole Vrhnika. Program je vodila Katarina Lenarčič. Po koncu uradnega dela je sledilo še druženje ob izbrani kapljici. (gt, foto: gt)

1/10










Oglejte si tudi