Vrhnika

DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Tovornjaki ogrožajo prometno varnost na Lošci

Podjetje Siliko, ki je lastnik nekdanje tovarne IUV, širi svojo dejavnost in gradi nove objekte. Ob Sušnikovi cesti nastaja logistični center, saj gradijo rampe za nalaganje tovornjakov, zaradi česar lahko pričakujemo večjo prometno obremenitev šolskih poti s težkimi tovornjaki v stanovanjskem naselju Lošca.  

Pri tem velja omeniti, da je s Tržaške prepovedano zaviti na Sušnikovo cesto, torej proti novim nakladalnim rampam, vozilom, ki se peljejo v smeri Logatca. Če želimo po predpisih priti do novih nakladalnih ramp v Siliku, moramo na semaforiziranem križišču zaviti levo proti osnovni šoli in nato prečkati naselje do vzporedne Sušnikove ceste. Tovornjaki so se v preteklosti že zagozdili na prečnih cestah v naselju. 

S povečanjem prometa tovornjakov skozi Lošco se bo povečala prometna ogroženost šolarjev in domačinov, povečal se bo hrup in padla bo kvaliteta bivanja. 

Kako  bodo pristojne službe uredile prometni sistem in signalizacijo, da mimo osnovne šole in skozi stanovanjsko naselje Lošca  promet tovornjakov in priklopnikov ne bo ogrožal varnosti, povzročil prometnih zamaškov in  padca kvalitete bivanja? 


Eva Flisar


Odgovor občine

Tržaška cesta je državna cesta, zato se bo Občina obrnila na DRSI, da se reši problem vključevanja vozil iz Sušnikove na Tržaško cesto. Nedopustno je, da tovorna vozila za dostavo uporabljajo mestne ulice. V času delovanja Industrije usnja Vrhnika je bilo omenjeno križišče normalno prevozno. Zakaj je prišlo, s strani države oz. upravljavca, do prepovedi zavijanja, na občini ne vemo.

 

Občina Vrhnika

Oglejte si tudi