Vrhnika

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C

Gasilci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo aktivni tudi v času epidemije Covid-19

Leto 2020 se je za gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pričelo povsem običajno. “Sezona” občnih zborov v januarju in februarju se je končala, ko je nenadoma vse aktivnosti prekinila epidemija. Zaustavljene so bile aktivnosti gasilskih krožkov. Mladinski ekipi, ki sta se pripravljali za kvalifikacije na bližajočo se mladinsko olimpijado sta treninge izvajali le še individualno. 

Še posebej pa je epidemija prizadela operativno skupino. Prekinjena so bila vsa usposabljanja v okviru GZS in GZ Vrhnika. Prepovedane so bile tudi vse društvene in ostale gasilske vaje, ter tekmovanja. Kljub temu smo po koncu prvega vala epidemije v juniju, uspeli v Centrih za izobraževanje na Igu in Sežani usposobit štiri nove operativce za gašenje notranjih požarov modul A in B. 

Kljub epidemiji smo operativci  skrbeli za požarno varnost. Sodelovali smo na petih intervencijah, med njimi tudi na Krasu, kjer smo gasili obsežen gozdni požar. Ob upoštevanju zaščitnih ukrepov smo vsi ostali zdravi, brez okužb s Covidom 19. 

V vseh nesrečah gasilci stopimo skupaj. Tako je bilo tudi tokrat. Odločili smo se, da načrtovano menjavo garažnih vrat na gasilskem domu izvedemo predčasno. Nova večja garažna vrata bodo omogočala, da bo ob bližajoči se stoletnici lahko v garaži parkirano novo večje gasilsko vozilo. Vgradili smo tudi nova vhodna vrata v orodjarno GD. Dela smo opravljali v manjših skupinah, da smo lahko zadostili zdravstvenim priporočilom. Ker je bilo veliko naših članov med epidemijo na prisilnem dopustu, je menjavi vrat sledila še menjava dotrajane elektro in vodovodne inštalacije v orodjarni, zamenjava talnih oblog s kvalitetno keramiko in končno pleskanje celotnega gasilskega doma. V orodjarno smo namestili 10 novih garderobnih omaric za operativce in čajno kuhinjo v večnamenski prostor. 

UO se na tem mestu zahvaljuje vsem članom, ki so opravili preko 1000 prostovoljnih delovnih ur. Še posebej se zahvaljuje članom, ki so brezplačno opravili vsa obrtniška dela.


Obnovljena orodnarna

S sklepom UO smo jeseni pričeli s postopki za nabavo novega sodobnega kombiniranega vozila GVM-1. Sodobno vozilo s pogonom 4x4 bo zamenjalo staro vozilo, ki bo kmalu staro 20 let. Imenovana je bila skupina za pripravo razpisne dokumentacije. Nabava novega vozila bo za naše društvo zahteven finančni zalogaj in sodi v obeležitev bližajoče se 100-letnice društva.  

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer tradicionalnega obiska gasilcev s koledarji ob koncu letos ne bo. Krajani boste koledarje prejeli po pošti, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno na naš TRR račun. 

V prihajajočem letu 2021 vam gasilci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želimo predvsem veliko zdravja in vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

 

Oglejte si tudi