Vrhnika

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Nagajiva pomlad

V torek, 28. marca 2017, je oder vrhniškega Cankarjevega doma zažarel in zazvenel v barvah in zvokih NAGAJIVE POMLADI, prisrčne revije predšolskih pevskih zborov v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Vrhnika.
Na pomladno okrašenem odru se je zvrstilo 6  zborov iz 5. vrtcev. Dvorano so do zadnjega kotička napolnili starši, pa bratci in sestrice nastopajočih, revijo pa so spremljale tudi ravnateljice vrtcev. Tako starši, kot ravnateljice so bili upravičeno ponosni na male pevce. Ti so, oblečeni v barve posameznega zborčka, urejeno prihajali na oder, sledili dirigiranju zborovodkinj in ob priliki tudi veselo pomahali staršem v dvorani.
Nastope zborov je spremljala tudi dr. Branka Rotar Pance, izredna prof. in predstojnica odd. za glasbeno pedagogiko na Glasbeni akademiji, ki je po reviji z zborovodkinjami spregovorila o njihovem delu z mladimi pevci. Zborovodkinje in glasbene spremljevalke zborov, so dobile tudi priznanja JSKD za sodelovanje na reviji in seveda pomladno vesele rožice. Pevci pa so se lahko posladkali s pecivom in sokovi.

Za čarobno okrasitev odra je, kot že vrsto let, poskrbela vzgojiteljica Pika, s kolegoma Melito in Andrejem iz Vrtca Vrhnika. Prireditev je simpatično povezovala pomladna vila, Sanja Rejc. Ob koncu revije so starše otroci še enkrat razveselili in navdušili s skupno pesmijo Nagajiva pomlad. Združenim zborom je dirigirala Melita Petrič. Da je vse lepo teklo, je skrbel tehnik Cankarjevega doma, Darko Slabe.
S programom treh pesmi so se predstavili zbori: 

1/7

OTROŠKI PEVSKI ZBOR MAVRICA, Vrtec Borovnica

ZBOR REGICE, Vrtec Vrhnika

OTROŠKI PEVSKI ZBOR BREZOVČKI, Vrtec Brezovica

OTROŠKI PEVSKI ZBOR LUČKA, Vrtec Log-Dragomer

OTROŠKI PEVSKI ZBOR POLHEK, Vrtec Polhov Gradec

OTROŠKI PEVSKI ZBOR ŽELVICE, Vrtec Vrhnika

SANJA REJC v vlogi povezovalke revije

OTROŠKI PEVSKI ZBOR MAVRICA OŠ Dr. Ivana Korošca Borovnica, enota vrtec z zborovodkinjo Tino Mazi, OTROŠKI PEVSKI ZBOR REGICE Vrtca Vrhnika z zborovodkinjama Jano Ravnikar in Petro Drobež, 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR BREZOVČKI Vrtca Brezovica z zborovodkinjo Nejko Mazi, 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR LUČKA OŠ dr. Log-Dragomer, enota vrtec z zborovodkinjo Klaro Mravlje, 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR POLHEK OŠ Polhov Gradec, enota vrtec z zborovodkinjo Nino Dolinar in 

OTROŠKI PEVSKI ZBOR ŽELVICE Vrtca Vrhnika z zborovodkinjama Melito Petrič in Vando Švelc.

Oglejte si tudi