Vrhnika

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Finale Žogarije na Vrhniki

Vrhnika, 27. september - Dogajanje z malih zaslonov se je tokrat preselilo v središče Vrhnike. Na košarkarski ploščadi v športnem parku je potekala Žogarija, mednarodni projekt, ki že 14. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet in šport na splošno lahko izboljšata kakovost življenja mladih.

Program je potekal od zgodnjih dopoldanskih do poznih popoldanskih ur, pri čemer se ni igral samo nogomet, ampak so potekale tudi spremljevalne športne in spretnostne dejavnosti, kjer so sodelovala tudi domača društva, organizacije in inštitucije. Tako so sodelovali člani NK Dren Vrhnika pri spretnostnih igrah, predstavili sta se lokalni organizaciji Rdečega križa in Policijska postaja Vrhnika. Pri organizaciji dogodka sta s krovnim organizatorjem sodelovala Športna zveza Vrhnika in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika. Zbrane je nagovoril tudi župan Daniel Cukjati.

Na nogometnem srečanju, ki je bilo za sodelujoče zelo pomembno, saj je šlo za finale, je sodelovala tudi vrhniška nogometna ekipa iz OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, ki sicer ni posegla po najvišjih mestih, je pa dokazala borbenost in solidarnost, kar je bilo bistvo športnega srečanja.

1/4




Pisano in navijačev polno srečanje je bilo za učence zanimivo tudi po produkcijski plati, saj so celotno dogajanje snemali. Otroci so lahko videli, da se tudi voditelji motijo in da je potrebno kar nekaj spretnosti, da se večurni dogodek zmontira na želeno minutažo televizijskega programa.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi