Vransko

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

V OKOLICO ŠOLE S KOLESOM SREČE ZASADILI 16 DREVES

V sodobnem vsakdanu, ko je vsaka dobrina hitro dostopna v vsakem letnem času, se izgublja pomen stika z naravo. Odnos z naravo se ustvarja predvsem v otroški dobi, na kar pa se vedno bolj pozablja.

Na Osnovni šoli Vransko-Tabor že vrsto let deluje kuharsko-vrtnarski krožek, pri katerem se učenci učijo pridelovati in pripravljati hrano.

Ker želimo na šoli čim več svežega sadja in zelenjave pridelati sami, smo v njeno okolico posadili sadna drevesa, predvsem jablane. Za ta namen smo na javnem dogodku na Vranskem »Pravljično pod kostanji«, ki je potekal v mesecu decembru, z otroki vrteli kolo sreče in zbrali prostovoljna sredstva za nakup sadnih dreves. Posebej se želimo zahvaliti podjetju Energetika Vransko, ki nam je priskočilo na pomoč s strojem za izkop jam. Kupili smo vse potrebno za nasad 16 dreves. Dve drevesi smo nasadili pri vrtcu Vransko, da bo sadje razveseljevalo in navduševalo tudi njih. Povabili smo otroke in starše, da nam pomagajo zasaditi drevesa. Učenci prvega, tretjega in četrtega razreda so drevo zasadili pri pouku. Vsa drevesa so dobila svoja imena. Ime jabolka v različnih evropskih jezikih in pripadajočo zastavo države.

1/6






V petek, dan pred 7. aprilom, ki je svetovni dan zdravja, smo pred šolo povabili predstavnike vseh razredov in zopet smo vrteli kolo sreče. Vsak razred je tako dobil v oskrbo svoje sadno drevo. Devetošolci pa so si zasadili  svojo jablano pred šolo. Tako bodo pustili trajen pečat na tej šoli. In zagotovo bodo učenci, ki bodo uspeli odtrgati jabolko in vanj ugrizniti, lahko rekli:

Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran.

Oglejte si tudi