Vransko

JUTRI
24°C
8°C
NED.
26°C
9°C
Oceni objavo

VRTIČKARJI, VRTIČKARJI

 

V letošnjem šolskem letu smo v vrtcu Vransko pričeli z VRTNARSKIM KROŽKOM. Ga. Polona se je v ta namen udeležila tudi strokovnega seminarja. Veliko veselja je bilo ob odzivu otrok in staršev, ki je bil zelo številčen, saj vrtnarski krožek obiskuje kar 20 otrok, starih od 4 do 6 let.  Imeli smo že kar nekaj srečanj, kjer smo bili zelo pridni in delavni.

Na prvem srečanju smo posejali kar štiri različne vrste paradižnika ter zeleno in rumeno papriko. To smo seveda morali tudi pridno zalivati. Nato smo si šli ogledat, kje bomo imeli vrt. Del vrta nam je prijazno odstopila šola, in sicer zraven šolskega igrišča. Obiskali pa smo tudi vrtnarijo Sadika. Tam smo v velikih rastlinjakih lahko opazovali rast mladih rastlin. Ga. Polona je prinesla jagode in maline, ki smo jih presadili v lončke. Na diaprojekciji smo si ogledali različne vrste vrtov. Na srečanju, ki smo ga imeli v torek, smo bili zelo delavni. Pripravljali smo visoke grede: polnili smo jih z zemljo, pri čemer smo si pomagali s samokolnicami, lopatami in grabljami, dodali smo hlevski gnoj in na koncu še humus. Pri tem nam je bil v veliko pomoč g. hišnik. Gredice smo pripravili tako, da lahko prihodnjič pričnemo s setvijo in saditvijo. Za srečanja se bomo dogovarjali sproti, saj smo v veliki meri odvisni od vremena.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili našemu prijaznemu hišniku, g. Toniju Hrastovcu, ki nam je pomagal urediti vrt. Zelo smo bili veseli, da  nam je ga. Danica Cencelj  prostovoljno zašila haljice, da si ne umažemo oblačil. Najlepša hvala. Zahvaljujemo se tudi kmetiji Slapnik, ki nam je dala hlevski gnoj, da nam bodo vrtnine dobro uspevale. Hvala pa tudi vrtnarstvu Sadika, kjer nam prijazno dovolijo, da si pridemo pogledat njihovo vrtnarijo, in nam dajo kakšen dober nasvet.

 

Pošiljamo vam lep vrtnarski pozdrav.

 

                                                                                                   Otroci s Polono in Majo

Oglejte si tudi