JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM

Četrtek, 7. 2. 2013, je bil v vrtcu poseben dan. Z vsemi otroki smo naredili zanimiv uvod v kulturni praznik ter v ta namen izvedli prireditev Pod medvedovim dežnikom.

Sodelovali so vsi oddelki, od najmlajših do najstarejših. Po mirnem zbiranju v večnamenskem prostoru vrtca so pričeli z nastopom najstarejši otroci, ki so ob grafoskopu pripovedovali zgodbo Pod medvedovim dežnikom. Izkazali so se s suverenim nastopom in samostojnim pripovedovanjem.

Nato so nastopili otroci posameznih oddelkov, ki so z različnimi plesnimi in pevskimi točkami ter deklamacijami predstavili vse živali, ki nastopajo v zgodbi. Tako smo na odru videli medvede, zajce, veverice, lisice in miške. Prireditev smo zaključili z dramatizacijo igre, ki so jo ponosno zaigrali otroci oddelka 4-5 let. Za tovrstno prireditev smo se odločili, ker letošnje leto posebno pozornost namenjamo področju jezika ter predbralni pismenosti. V predšolskem obdobju govorimo o porajajoči se pismenosti, ki nas obvezuje, da otroke seznanjamo s kakovostnimi zgodbami in vsebinami, kamor se uvršča tudi delo Svetlane Makarovič Pod medvedovim dežnikom (delo je pridobilo priznanje Zlata hruška).

1/2


 

Za Vrtec Vransko zapisali Branka Kramar in Nuša Križnik.

Oglejte si tudi